Всі дороги

Всі дороги "Музичного батальйону" ведуть у Донецьку область

Укрінформ
22 серпня о 14.00 відбулася прес-конференція за участю українських артистів: співачки Ейри, гурту “ТаРута”, гурту “Галактика” та В'ячеслава Сінчука, які 23 та 24 серпня подарують свої виступи жителям Донецької області: Селідово, Гірника, Новогродського та Торецька. (Зала 1)

Підсумкові матеріали:

На річницю Дня Незалежності в зону АТО поїдуть музичні гурти

Музичні колективи, які входять до складу громадської організації "Музичний батальйон" на День українського прапора та День незалежності України поїдуть у Донецьку область з концертами. Серед музичної делегації відомі гурти "ТаРута", гурт "Галактика", співачка Ейра та ін.

Про це сказав член правління громадської організації "Музичний батальйон" Валерій Суботін на прес-конференції "Всі дороги "Музичного батальйону" ведуть у Донецьку область" в Укрінформі.

"Колективи Музичного батальйону всі музичні свята проводять разом з громадськістю населених прифронтових пунктів, військовими збройних сил України та іншими правоохоронними органами. Свято державного прапору і 25 річниця незалежності не є вийнятком в нашій роботі. Ми розділилися на 2 групи і будемо працювати ці свята у Східних регіонах України, перш за все це населені пункти, такі як Гірняк, Селідово, Торецьк та інші. Друга група в цей час буде в місті Одеса і 23 серпня буде давати концерт на флагмані українського флоту", - сказав Суботін.

Він також додав, що мета поїздки ГО "Музичний батальйон" виходить далеко за межі "просто розважати людей". Основна ціль поїздки - підняти рівень патріотизму у прифронтових населених пунктах і підтримати бойовий дух бійців.  

"Ми цими виступами і іншими широкими культурно-масовими заходами просвітницької роботи, ми хочемо підняти рівень патріотизму у прифронтових населених пунктах, а також підтримати бойовий дух бійців нашої армії", - додав Суботін.

Присутній на прес-конференції соліст гурту "ТаРута", заслужений артист України Євген "Їжак" Романенко зазначив, що він розділяє завдання громадської організації і також долучається до роботи українізації Донбасу за допомогою популярної української музики.  

"Співпраця з "Музичним батальйоном" подобається тим, що вони приділяють увагу не лише підняттю бойового духу серед наших українських військових, вони також працюють з місцевим населенням. Це така собі, як я її називаю, лагідна українізація. Зокрема це та робота, яку треба було робити всі ці 25 років незалежності. На жаль, тільки зараз у такий спосіб, за допомогою популярної української музики, ми намагаємось українізувати Донбас. Працюємо в основному з молоддю", - зазначив Романенко.  

Він зауважив, що хоча виступати інколи приходиться під шум пострілів, концертна діяльність в АТО вже приносить свої плоди - все більше і більше людей приходять послухати живі виступи української музики.   

"Це вже відчувається, відчувається твоя робота. Я пам'ятаю як ми в 2014 році перший рік зробили пробний концерт українських виконавців в Краматорську на площі Космонавтів, то люди боялися виходити на цей концерт, їх не було. Зараз коли ми приїжджаємо і робимо концерти в Селідово, де реально 4 км і ось вже воюють, під час наших саунд-чеків чути недалеко вибухи, то вже приходить дуже багато людей. Молодь не боїться виходити з вишиванками, з прапорами на ці концерти", - зауважив Романенко.  

Соліст гурту "ТаРута", пояснив, що на його думку найкраще святкування 25-ї річниці Незалежності - саме виступ українського гурту в АТО.  

"Було в нас на День незалежності на цей рік комерційних пропозицій, проте оскільки ми Музбату вже давно обіцяли взяти участь 24-го, то нам довелося ці комерційні пропозиції відхилити. По-друге ми просто вважаємо, що на День Незалежності - це буде набагато правильніше поїхати туди, в ці міста, бо тут в кожному місті в кожному районному, обласному центрі буде великий концерт за участі українських виконавців. Цих концертів буде всюди багато, а там їх не буде. Ми прийняли рішення, що там ми потрібніші", - розказав соліст гурту "ТаРута".  

Серед іншого він додав, що в Україні останнім часом поменшало волонтерів, які організовують виступи українських гуртів в АТО.

"Дуже багато волонтерських організацій, які з початком війни возили в АТО артистів "здулися", вони просто здалися, вони просто перестали возити артистів, хоча раніше було набагато більше таких організацій, які влаштовували в зоні АТО концерти", - додав соліст гурту "ТаРута".

Суботін в свою чергу розказав про діяльність ГО "Музичний батальйон" та про роботу, яку вони проводять в Україні.

"Музичний батальйон розпочав свою діяльність з січня 2015 року і за цей час активно веде боротьбу з загарбницькою політикою Російської Федерації, спрямованою на заволодіння нашим інформаційним простором. Бійці музичного батальйону своїми поїздками на Схід України несуть зерно української самобутності, в першу чергу мови, культури, українських традицій і звичаїв таким чином поширюючи українське на українських теренах. Ми працюємо не тільки на Сході України. Зокрема ми активно працюємо і в Південних містах, зокрема в цьому році вже третій поспіль раз буде проводитись в Ізмаїлі рок-фестиваль "Дунайська Січ". За час, що ми працюємо, ми були в Маріуполі і в Бердянську, і в Мелітополі, Миколаєві, Херсоні, Одесі - такий великий спектр роботи музичного батальйону. Ми не ставимо за мірило популярність артистів, що долучилися до Музичного батальйону. Найбільше мірило для нас - це патріотизм артиста чи гуртів та інших митців", - розказав Суботін.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-