Вистава «На спільнім шляху/ Бир ёлу» театру В. Завальнюка

Вистава «На спільнім шляху/ Бир ёлу» театру В. Завальнюка

Укрінформ
9 серпня о 19.00 відбулася вистава «На спільнім шляху/ Бир ёлу» театру В.  Завальнюка «Перетворення» (Art  Hub Укрінформу).

Режисер-постановник: Володимир Завальнюк

Художник: Богдан Поліщук

У ролях: Ганна Яремчук, Кирило Булкін, Володимир Завальнюк, В'ячеслав Євтушенко

У відео фрагментах: Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, Олекса Гайворонський, Віталій Пономарьов, Гульнара Бекірова, Володимир Сергійчук.

Захід проводився в рамках українсько-кримськотатарського проекту театру В. Завальнюка за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбулася вистава про українців і кримських татар

В Art  Hub Укрінформу 9 серпня відбулась вистава "На спільнім шляху / Бир ёлу" театру Володимира Завальнюка "Перетворення", що зображує відносини між українським і кримськотатарським народами.

Ця п'єса - своєрідна драма-фентезі з історичними екскурсами та документальним відео.

Як повідомляє кореспондент агентства, вистава змальовує історичні відносини українського і кримськотатарського народів, пропущені через особисте сприйняття головної героїні - студентки Таврійського університету Оксани.

Не дивлячись на те, що на сцені реальність 26 лютого 2014 року, дня мітингу біля кримського парламенту напередодні його захоплення російськими військовими, сюди вплітаються історичні події починаючи від 17 століття і до 60-х років 20 століття.

 У виставі з'являються різні історичні постаті, які розповідають про хід історії. За словами одного з експертів, який з'являється у документальному відео, Олекси Гайворонського, "історія ніколи не буває чорною або білою", а періоди плідної співпраці українців і кримських татар чергувалися з періодами ворожнечі.

У ході вистави головна героїня переконується, що ворожнеча щораз приносила поразку обом народам, а спільні дії - успіх, і що найважливіше - засвоєння цього історичного уроку є запорукою повернення Криму до складу України.

Ролі виконували Ганна Яремчук, Кирило Булкін, Володимир Завальнюк, В'ячеслав Євтушенко. Художник - Богдан Поліщук.

Захід організований у рамках українсько-кримськотатарського проекту театру В.Завальнюка.

Як явище, театр Володимира Завальнюка існує вже два десятки років (у різний час він виступав у різних організаційних формах і під різними назвами). Роботи цього режисера (й акторів, що поділяють його театральні та мистецькі підходи) – такі, як «Український вертеп», «Саломея» О. Уайльда, «На полі крові» й «Лісова пісня» Лесі Українки та інші – неодноразово здобували визнання глядачів та нагороди престижних міжнародних фестивалів.

Новий організаційний і творчий етап у житті колективу пов’язаний із заснуванням громадської організації «МАМАЙ» (Мобільна Агенція Мистецьких АкціЙ), основним творчим підрозділом якої став театр Володимира Завальнюка “Перетворення”.

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-