Децентралізація та енергоефективність: стан реалізації ключових реформ України

Децентралізація та енергоефективність: стан реалізації ключових реформ України

Укрінформ
4 серпня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Підсумки першого півріччя: реформи децентралізації та енергоефективності". (Зала 1)

Організатор: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

У заході взяв участь: Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Підсумкові матеріали:

Україна зможе стати державою-експортером газу - Зубко

З часом Україна зможе не тільки купувати газ, а й видобувати його для продажу.

Таку думку віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко висловив на прес-конференції в Укрінформі.«Україна зацікавлена у майбутньому в переході від тієї держави, яка імпортує, до держави, яка експортує газ. І це реально. Ми, в першу чергу, можемо знизити енергоспоживання українців у два рази, а це з 18 до 9 мільярдів кубометрів. Це план десяти років. Другий крок — збільшити видобуток українського газу», - сказав Зубко.

За його даними, зараз українські сім’ї споживають у 5 разів більше енергії, ніж, наприклад, польські або німецькі родини. «Для того, щоб пройти цей шлях (зменшення споживання - ред.), замало лише тільки «теплих» кредитів, за які дають компенсації», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Він також наголосив, що у контексті збільшення енергоефективності надзвичайно важливим є створення Фонду енергоефективності.

Будівництво важливих об'єктів вже контролюють 27 міст, а 7 міст зволікають - Зубко

Вже 27 українських міст подали необхідні заявки та отримали  можливість самостійно контролювати будівництво необхідних соціальних об’єктів, водночас є 7 обласних центрів, які побоюються брати на себе таку відповідальність.

Про це віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко розповів на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Сьогодні ми передаємо повноваження, що стосуються Державної архітектурно-будівельної інспекції. Я хотів би сказати, що 27 міст уже отримали самостійність у цьому контролі. Але з іншого боку, я з 1 серпня обіцяв назвати ті 7 обласних міст, які сьогодні зволікають з взяттям на себе відповідальності", – зазначив Зубко.

За його словами, з того часу, коли місто Луцьк одним із перших перебрало у грудні 2015 року на себе такі повноваження, ситуація там значно покращилася, адже зростає кількість інвестицій в будівництво, зменшується кількість відмов у реєстрації декларації.

"Сьогодні Рівне, Вінниця, Запоріжжя, Сєверодонецьк, Полтава, Хмельницький і Чернігів – це обласні центри, які не подали заявки на передачу таких повноважень", – сказав Зубко.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-