Грудне вигодовування – ключовий фактор сталого розвитку

Грудне вигодовування – ключовий фактор сталого розвитку

Укрінформ
4 серпня о 14.00 відбувся “круглий стіл” на тему:  “Всесвітній тиждень грудного вигодовування в Україні”. (Зала 2).

Організатори: Європейський благодійний фонд “Life for kids” та  Національний рух за грудне вигодовування “Молочні Річки України”.

Учасники: Катерина Булавінова, представник ЮНІСЕФ; Анастасія Думчева, представник ВООЗ; Ірина Сисоєнко, заступник голови комітету ВР України з питань охорони здоров’я, народний депутат; Анастасія Стасюк, координатор Європейського благодійного фонду “Life for kids”; Ксенія Соловей, національний рух в підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України»; Маргарита Лежепекова – національний рух в підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України»; Єлизавета Шунько, завідувач кафедри неонатології Національної медичної академии післядипломної освіти імені П.Л.Шупика; Ольга Шлемкевич, керівник регіонального центру підтримки грудного вигодовування, представник IBFAN-group (Львів); Людмила Тутченко, національний викладач-тренер родопомічних закладів; Назарій Гичка, головний лікар Київського міського пологового будиноку №3; Наталія Муравйова, лікар - консультант методично – організаційного моніторингового центру НДСЛ «ОХМАДИТ»; Олена Барановська, лікар - неонатолог вищої категорії, заступник головного лікаря з дитинства та пологової допомоги Перинатального центру м. Києва; Тетяна Гавриленко, лікар Київського міського моніторингового центру підтримки грудного вигодовування;

Довідково. Всесвітній Тиждень грудного вигодовування – це щорічна міжнародна акція, яка проводиться в більшості країн світу. В Україні даний захід проводиться вшосте. Ініціатором акції виступає неурядова міжнародна організація «Всесвітній Альянс за Грудне Вигодовування» (WABA).

Підсумкові матеріали:

Активісти анонсували свято на підтримку Всесвітнього тижня грудного вигодовування  

Святкові заходи, приурочені до Всесвітнього тижня грудного вигодовування в Україні, відбудуться 7 серпня у парку ім. Т. Г. Шевченка у Києві.

Про це заявила під час "круглого столу" в Укрінформі у четвер  консультант Національного руху на підтримку грудного вигодовування "Молочні ріки України" Ксенія Соловей, повідомляє кореспондент агентства.

"В цьому році ми будемо проводити свято на підтримку грудного вигодовування у парку Тараса Шевченка, 7 серпня, з 10 години ранку до 8 години вечора. Там будуть проводитися різноманітні лекції по вигодовуванню груддю”, - сказала Соловей.

За словами Соловей, це шоста щорічна акція, організована на підтримку Всесвітнього дня грудного вигодовування.

Як зазначила заступник голови комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко, грудне вигодовування є дуже важливим для здоров'я дітей.

“Саме грудне вигодовування закладає основу для здоров'я дитини на все її подальше життя, тому важливо максимально його популяризувати”, - наголосила Сисоєнко.

Вона додала, що у 2015 році була закінчена дія програми “Репродуктивне здоров'я нації”, і важливо зайнятися питанням існування подібної програми у 2016 році.

“В 2015 році було завершено дію програми “Репродуктивне здоров'я нації”. Важливо, щоб в цьому році була продовжена дія цієї програми або започаткована нова програма, яка буде відповідати всім сучасним потребам, які існують в цій сфері”, - переконана Сисоєнко.

Всесвітній тиждень грудного вигодовування був ініційований в 1992 році міжнародною організацією «Всесвітній альянс за грудне вигодовування» (WABA). Участь беруть близько 170 країн. Проводиться це свято щороку у перший тиждень серпня.

В Україні тиждень грудного вигодовування проводиться постійно, починаючи з 2001 року.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-