Права людей найманої праці

Права людей найманої праці

Укрінформ
14 липня о 12.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Права людей найманої праці в Україні та духовно-демократичний розвиток світової цивілізації".  (Зала 2)

Організатори: Адвокатське об’єднання "Муніципальна адвокатура", "Рада об'єднаних, самоорганізованих та взаємодіючих сил - формувань молитовного Майдану" та Трудовий колектив Державного підприємства "Завод 410 ЦА" Державного концерну "Укроборонпром".  

Учасники: голова адвокатського об’єднання "Муніципальна адвокатура", адвокат Олександр Пастушенко; голова "Ради об'єднаних, самоорганізованих та взаємодіючих сил - формувань молитовного Майдану" Олександр Панчук; співголова Ради Трудового колективу Державного підприємства "Завод 410 ЦА" Державного концерну "Укроборонпром" Андрій Нечаєв; народний депутат багатьох скликань, Почесний член ПАРЕ Ради Європи Анатолій Раханський; голова "Незалежної профспілки гірників України" Михайло Волинець; народний депутат України 2-3-4-6 скликань, заслужений юрист України, доктор філософії, державний радник юстиції 3 класу, голова партії "Захисників Вітчизни" Юрій Кармазін; голова Ради Трудових колективів Київщини Олег Галенко.

Підсумкові матеріали:

В Україні постало питання прийняття закону про трудові колективи - Муніципальна адвокатура

В Україні назріла необхідність звернути увагу на умови, в яких існують трудові колективи підприємств країни.

Про це на круглому столі, що відбувся 14 липня в Укрінформі, сказав голова адвокатського об'єднання "Муніципальна адвокатура" адвокат Олександр Пастушенко, повідомляє кореспондент агентства.

"На сьогоднішній день змінюються політичні, технологічні сфери життя, і люди найманної праці потребують інших підходів у захисті їхніх прав, інших критеріїв правової оцінки праці. ...Мають бути створені нові підходи, інструменти. Для цього ми відпрацювали та ініціювали законопроект "Про трудові колективи України", який направили зі зверненнями Президентові України, голові Верховної Ради, Кабінету Міністрів, народним депутатам та  міжнародним організаціям, для того, щоб отримати їхнє бачення на це питання, яке постало в Україні", - сказав Пастушенко.

Він наголосив, що на сьогоднішній день в країні відбувається активний процес по відновленню трудових колективів, які мали правовий статус ще до незалежності України. "Вже більше, як 250 трудових колективів провели зібрання, відновили свій статус", - сказав адвокат.

Він вважає, що протягом декількох тижнів кількість таких колективів суттєво збільшиться. "За декілька тижнів ми перейдемо рубіж у тисячу колективів і будемо мати спроможність провести Всеукраїнські збори трудових колективів, на яких створимо Раду трудових колективів України", - сказав Пастушенко.

Як зазначив на круглому столі голова "Ради об'єднаних, самоорганізованих та взаємодіючих сил - формувань молитовного Майдану" Олександр Панчук, до захисту прав трудових колективів повинні долучитися всі верстви населення. Крім того, за його словами, цей процес повинен відбуватися на засадах духовності і моральності.

Учасники круглого столу повідомили, що проект закону про трудові колективи, а також прохання сприяти у створенні Всесвітньої ради трудових колективів та Ради трудових колективів України будуть направлені до предстоятелів всіх церков України, а також до Міжнародної організації праці, дипломатичних представництв інших держав.

Крім того, прозвучала ініціатива проведення всеукраїнського законодавчого референдуму щодо прийняття закону "Про трудові колективи України".

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-