Об'єднаємось заради миру!

Об'єднаємось заради миру!

Укрінформ
13 липня об 11.30 відбулася прес-конференція на тему: "Об'єднаємось - зупинимо війну". (Зала 2)

Організатори: ГО «Всеукраїнська організація «Інтелектуальна Україна», Координаційний центр Патріотичних сил Русі-України, «Всеукраїнська організація інвалідів війни, збройних сил, рятувальників, поліцейських, учасників бойових дій та антитерористичних операцій».    

Учасники: Володимир Тимофієв, Комітет захисту конституційних прав військовослужбовців, працівників МВС та СБУ "За справедливість"; Михайло Костинський, голова Координаційного центру Патріотичних сил Русі-України; Олександр Травянко, голова ГС «Всеукраїнська організація інвалідів війни, збройних сил, рятувальників, поліцейських, учасників бойових дій та антитерористичних операцій».

Підсумкові матеріали:

Представники громадських організацій просять владу забезпечити правопорядок під час Хресної ходи в Києві

Об'єднані представники 20 громадських організацій звернулися з листом до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням забезпечити в Києві правопорядок під час проведення Хресної ходи, що запланована на 26-27 липня в столиці.

Про це сказав голова ГС "Всеукраїнської організації інвалідів війни, збройних сил, рятувальників, поліцейських, учасників бойових дій та антитерористичних операцій" Олександр Травянко під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Об'єднаємось - зупинимо війну", повідомляє кореспондент агентства.

"Вчора ми, ініціативна група в складі 20 громадських організацій, направили листи до Президента України, до Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради з проханням захистити конституційні права громадян під час урочистостей в Києві для запобігання остаточного розколу нації і цілісності української держави", - сказав Травянко.

Він також додав, що з огляду на ідеї та заклики деяких учасників Хресної ходи та інформацію про можливі провокації, яку оприлюднив Андрій Парубій, активісти занепокоєні організацією правопорядку в ці дні в столиці.   

"Ми громада України, хочемо почути прості речі від керівників держави, в першу чергу від Президента і Прем'єра, як має проходити хода, як вони (учасники - ред.) будуть розміщені, де вони будуть розміщені і найголовніше - безпека учасників ходи та тих, хто прийде аби подивитися на ходу", - додав Травянко.

Як повідомлялося, предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про Хресну ходу. 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Планується, що 27 липня обидві колони будуть в Києві та зустрінуться на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської лаври. Все це приурочено до чергової річниці хрещення Київської Русі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має інформацію, що керівництво Російської Федерації готує провокації в українській столиці на 26 липня, коли хресна хода УПЦ МП дійде до Києва.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-