«Знедолені? Нездоланні!»

«Знедолені? Нездоланні!»

Укрінформ
15 липня о 11:00  відбулася  презентація книги успішних історій переселенців «Знедолені? Нездоланні!», видана Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика за підтримки Internews Europe в рамках проекту Internews в Україні. (Зала 1)

Організатор: Інститут демократії імені Пилипа Орлика.

Учасники: Світлана Єременко, автор ідеї, виконавчий директор Інституту демократії ім. Пилипа Орлика;  Ірина Черниченко, переселенка, редактор-упорядник книги «Знедолені? Нездоланні!»; Ігор Зоц, переселенець, головний редактор газети «Донеччина»; Олена Маленкова, переселенка, героїня нарису, керівний партнер групи компаній «KDU-realtygroup»; Іван Шихат-Саркісов, переселенець, автор і керівник освітнього проекту Technic.in.ua; Вікторія Іщенко, переселенка, журналістка, авторка книги «Знедолені? Нездоланні!».

Захід проводиться Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) в рамках проекту Internews за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Підсумкові матеріали:

В Києві презентували книгу про успішних переселенців

В Києві презентували книгу "Знедоленні? Нездоланні!" про переселенців, які покинули окуповані території Донецької, Луганської областей та територію окупованого Криму і змогли асимілюватися в містах на території України.

Про це сказала автор ідеї, виконавчий директор Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Світлана Єременко під час прес-конференції у п'ятницю в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Інститут демократії ім. Пилипа Орлика за підтримки "Інтерньюз-Європа" в рамках проекту "Інтерньюз" видав книгу, яка називається "Знедолені? Нездоланні! Історії переселенців".  Це книга успішних історій переселенців", - сказала Єременко.

Співавтор книги, журналіст Вікторія Іщенко, розказала про волонтерку з Луганська - Дарину Левчук, яка переїхала жити в Київ та пішла працювати волонтером у Центральний військовий госпіталь з поранених бійців з АТО.

"Моя героїня - Дарина Левчук, переселенка з Луганська. У рідному місті вона займалася громадською діяльністю, але у червні 2014 року виїхала з міста... Даша почала займатися волонтерством і в серпні вона пішла волонтером у головний військовий госпіталь. Як вона сама каже, то на той час, абсолютно не знала механізмів волонтерства. Даша просто прийшла 24 серпня, в День незалежності України у сам шпиталь, там знайшла волонтерів і в той самий день перший раз потрапила в палату до поранених бійців. Після цього вона майже щодня стала приходити до шпиталю і вже майже 2 роки  вона там допомагає", - сказала Іщенко.

Як зазначила Єременко, в планах авторів книги видати ще один том під такою ж назвою. Робота над укладанням цієї книги вже розпочалася.

"Написати про всіх чудових людей не можливо, бо їх дуже багато. Книга викликала велике зацікавлення не тільки в переселенців. Ми запланували другу книгу, яка вийде під такою ж назвою. Ми постараємося розповісти ще про багатьох людей, які можуть стати прикладом і подолати ту зневіру, депресію, невпевненість в собі, яку ще мають деякі переселенці", - розповіла Єременко.

Як зазначили виступаючі під час прес-конференції до книги увійшли 15 історій переселенців, що переїхали до різних міст України. Над виданням працювали 15 авторів - журналісти, переважно також переселенці з окупованих територій Донбасу.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-