Хочете лікуватись за кордоном? А ви знали, що...

Хочете лікуватись за кордоном? А ви знали, що...

Укрінформ
6 липня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Лікування за кордоном: проблеми та шляхи їх вирішення". (Зала 2)

Учасники: Ірина Сисоєнко, заступник голови комітету ВР України з питань охорони здоров'я; Констянтин Руденко, головний позаштатний кардіохірург МОЗ України; Оксана Александрова, голова правління ВГО «Асоціація хворих на легеневу гіпертензію», заступник голови громадської ради при МОЗ України з пацієнтського напрямку; Олена Адамантіс, засновник ГО "Медичний координаційний центр".

Кризова ситуація, що склалась в МОЗ України щодо направлення на лікування хворих за кордон вимагає негайного обговорення та пошуку шляхів вирішення, життєво важливого питання - здоров'я хворих громадян, що потребують лікування за межами України.

Підсумкові матеріали:

МОЗ має домогтися виділення 183 млн гривень для лікування за кордоном 47 українців - нардеп

Міністерство охорони здоров'я має невідкладно звернутися до Мінфіну з клопотанням про додаткове виділення 183 млн гривень для лікування за кордоном 47 наших співгромадян, які не можуть отримати необхідної медичної допомоги в Україні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему "Лікування за кордоном: проблеми та шляхи їх вирішення" заявила заступник голови комітету ВР України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко, повідомляє кореспондент агентства.

"При прийнятті бюджету на 2016 рік була вирахувана потреба у фінансуванні державної програми лікування за кордоном на суму 364 млн грн. Але, на жаль, під час ухвалення бюджету на цю програму було виділено лише 202 млн. За період з початку року майже всі ці кошти витрачені. Але станом на сьогодні 47 українців потребують термінових оплат і термінового виїзду за кордон", - сказала Сисоєнко.

Вона зазначила, що ці люди, в тому числі діти, потребують трансплантації серця, легень, лікування онкозахворювань, яких в Україні їм надати не можуть.

"На жаль, для життя таких людей кожний день має значення. Тому ця програма має бути дофінансована, бо для цих 47 осіб, які зараз офіційно поставлені в чергу Міністерства охорони здоров'я, потрібно ще додатково 183 млн гривень", - наголосила Сисоєнко.

За словами нардепа, в.о. міністра охорони здоров'я має підготувати звернення до міністра фінасів з проханням виділити необхідні кошти на цю державну програму або, можливо, перерозподілити з іншої держпрограми.

Сисоєнко також нагадала, що парламентом у першому читанні було ухвалено закон про трансплантацію, наразі створена профільним комітетом робоча група займається його доопрацюванням і підготовкою до другого читання.

"Зараз дуже важливо, щоб парламент нарешті прийняв ті законопроекти, які стосуються сфери охорони здоров'я і щоб медична допомога по трансплантації була можлива в Україні якомога швидше. А поки ця робота ведеться парламентом, ми зобов'язані рятувати кожне життя громадянина України", - резюмувала заступник голови профільного комітету.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-