Що побачив ревізор в ДБСУ

Що побачив ревізор в ДБСУ "Аграрний Фонд"?

Укрінформ
1 липня о 12.00 прес-конференція в.о. генерального директора Державної бюджетної спеціалізованої установи (ДБСУ) "Аграрний Фонд" Олега Липового на тему: "Результати перевірки діяльності ДБСУ «Аграрний фонд» Міністерством аграрної політики та продовольства"

Підсумкові матеріали:

Робота Аграрного фонду паралізована через бездіяльність керівництва Мінагрополітики - Олег Липовий

Робота Державної спеціалізованої бюджетної установи (ДСБУ) «Аграрний фонд» наразі є фактично паралізованою через бездіяльність керівництва Мінагрополітики.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив в.о. генерального директора агропідприємства Олег Липовий, повідомляє кореспондент агентства.

«Робота Аграрного фонду наразі є фактично заблокованою через бездіяльність керівництва Мінагрополітики», - сказав Липовий.

Зокрема, як пояснив службовець, згідно із законом про державні закупівлі, прийнятому у 2014 році, усі державні підприємства мають проводити закупівлі виключно через тендери.

«Втім, діяльність Аграрного фонду регулюється законом «Про державну підтримку сільського господарства України», який передбачає, що закупівлі мають відбуватись через Аграрну біржу. Таким чином, один закон суперечить іншому, і це все блокує роботу підприємства. Аби усунути цю правову колізію, ми неодноразово звертались до керівництва Мінагрополітики, втім звідти не було жодної реакції», - коментує Липовий.

«У нас на зберіганні лежить 5 тис. тонн зерна, частина закладки ще 2008 року, яке зберігається у різних місцях, і на зберігання якого Аграрний фонд щороку витрачає мільйон гривень. Ми не однократно просили керівництво Мінагрополітики, аби воно перед Кабміном ініціювало продаж цього зерна поза інтервенцією, оскільки частина його уже зіпсувалась. Втім, міністерство і тут не проявляє жодної реакції», - розповідає очільник ДСБУ.

Він також поінформував, що наразі на складах установи зберігається 60 тис. т цукру, термін придатності якого сплине 1 жовтня цього року.

«Вийти на інтервенцію з цим цукром ми не можемо, оскільки спочатку продаж цього цукру блокувала двотижнева перевірка Мінагрополітики, потім люди теперішнього мого заступника Непочатова почали писати на мене службові записки в Мінагрополітики, в яких йдеться, що цей цукор уже продавати не можна, або що нинішня ринкова конюктура не потребує інтервенції цукру.

У мене є підозра, що таким чином Непочатов хоче просто заробити на утилізації цього цукру, а держава отримає збитків на 700 млн грн», - переконаний Липовий.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-