Нові можливості здобути освіту школярам з Криму

Нові можливості здобути освіту школярам з Криму

Укрінформ
21 червня об 13.00 відбудеться прес-конференція на тему «Нові можливості здобути освіту школярам з Криму».  

Організатори: ГО «Фонд «Відкрита політика», Міністерство освіти та науки України, Міністерство інформаційної політики, УНІА «Укрінформ».

Учасники: Еміне Джапарова - перший заступник Міністра інформаційної політики; Ірина Жданова - генеральний директор ГО «Фонд «Відкрита політика»; Світлана Кретович - завідувач сектором  переміщених вищих навчальних закладів Департаменту вищої освіти МОН України;  Валентина Потапова - заступник голови Центру громадянської просвіти "Альменда".

На прес-конференції було представлено Дорожню карту як здобути українську освіту школярам з Криму та озвучено нові можливості отримання українського атестату та вступу до вищих навчальних закладів та професійно-технічних закладів України.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентовано ролик щодо можливості здобути  українську освіту для школярів з Криму  

В Укрінформі презентували ролик, який інформує про можливість отримання українських атестатів і здобуття української освіти для громадян з території тимчасово окупованого Криму.

Презентацію провела ініціатор створення ролика генеральний директор громадської організації "Фонд "Відкрита політика" Ірина Жданова.

"Анімаційний ролик “Дорожня карта, як здобути українську освіту школярам з Криму” отримав статус соціальної реклами.  Ролик інформує про можливість отримання українських атестатів і здобуття української освіти для громадян з території тимчасово окупованого Криму", - повідомила Жданова.

Ролик можна побачити на сайті Фонду  (http://openpolicy.org.ua/), на сайті Міністерства освіти і науки,  незабаром він з'явиться на сайті Міністерства інформаційної політики.

За словами Жданової, всім бажаючим отримати українську освіту треба знати, що для цього не потрібен ні український паспорт, ні ідентифікаційний код. Достатньо мати свідоцтво про народження.

У свою чергу завсектором переміщених вищих навчальних закладів Міністерства освіти і науки Світлана Кретович наголосила, що детально ознайомитись зі спрощеною вступною кампанією для вступників з окупованих територій можна на сайті міністерства у розділі "Дорожня карта для випускників з Криму як здобути українську освіту" (http://mon.gov.ua/activity/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/dorozhnya-karta-dlya-vipusknikiv.html). Там вказані відповідальні особи, телефони і все необхідне.

Крім того, на сайті можна ознайомитись із школами, які здійснюють навчання учнів із окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та непідконтрольних українській владі територій Донецької і Луганської областей (http://mon.gov.ua/activity/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/).

"Освіта сьогодні - це головний міст між окупованим Кримом та Україною... Ми маємо зробити все, щоб не втратити дітей з Криму, щоб вони мали змогу залишатись українцями", - сказала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар.

На її переконання, як тільки будуть створені гарні можливості безперешкодно отримувати освіту, тоді це стане запорукою того, що ми матимемо українців. "Держава Україна не може відбутися без реінтеграції окупованих територій", - підкреслила вона.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-