Стан та перспективи розвитку системи професійної орієнтації молоді

Стан та перспективи розвитку системи професійної орієнтації молоді

Укрінформ
21 червня об 11.00 відбувся круглий стіл на тему: «Стан та перспективи розвитку системи професійної орієнтації молоді».

Організатор: Комунальна установа виконавчого  органу Київської  міської   ради  (Київської міської   державної  адміністрації) «Київський молодіжний центр».

Учасники:  Олександр Ярема - заступник Міністра молоді та спорту України;  Віра Профазі - менеджер проекту Програми Розвитку ООН «Зміцнення національної спроможності для ефективного розвитку молоді та відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні»; Наталя Клачко - провідний спеціаліст Відділ методичного забезпечення соціальної роботи Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчого органу Київської Ради (КМДА); Інна М’якота - начальник Відділу організації профорієнтації;  Віктор Сухомлин - директор Київського міського центру зайнятості;  Владислав Шелоков - відповідальний секретар Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України, голова ГО «Світ молоді»; Мирослава Громова - координатор Kyiv Smart City Hub;  Наталія Чорногуб - голова правління ГО «Парк Наталка»,  координатор «Офісу розвитку Оболонського району».

Підсумкові матеріали:

Молоді обіцяють 10 тисяч нових робочих місць до 2020 року

Великі компанії пообіцяли забезпечити 10 тисяч місць для стажування та роботи молоді до 2020 року.

Про це під час круглого столу на тему: "Стан та перспективи розвитку системи професійної орієнтації молоді" в Укрінформі повідомив заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

"Для міністерства важлива співпраця в різних площинах, тобто ми намагаємося активно спілкуватися з організаціями громадянського суспільства. Цього року ми підписали спільно з Центром корпоративної соціальної відповідальності та рядом корпорацій Пакт заради української молоді, в якому великі компанії взяли на себе зобов’язання до 2020 року відкрити 10 тисяч нових робочих місць для української молоді, і так само нові стажування з тим, щоб створювати додаткові можливості. І ми бачимо, що ці моменти можливі тільки на стику держава, громадськість, бізнес і міжнародні партнери", - сказав Ярема.

Він зазначив, що подібні  пакти вже підписано на Львівщині та Вінниччині. "Ми хочемо такою роботою охопити максимальну кількість регіонів".

За його словами, за даними Міністерства освіти, 52% української молоді працює не за фахом.

"Ми керуємось програмою "Молодь України" до 2020 року, і одним із пріоритетів, визначених цією програмою, є питання підтримки і допомога молоді в зайнятості, пошуку зайнятості, зокрема в аспектах професійної орієнтації для того, щоб українська молодь була більш зорієнтована на ринку праці і більш чітко розуміла, що чекає ринок праці України через певний період часу", - зазначив Ярема.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-