За ким перемога: ЖКГ чи ОСББ?

За ким перемога: ЖКГ чи ОСББ?

Укрінформ
14 червня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: «Що відбудеться 1 липня з управлінням багатоквартирних будинків». (Зала 1)

Організатор:  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

У заході взяв участь: Дмитро Корчак - директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Підсумкові матеріали:

Місцева влада після 1 липня призначатиме керуючі компанії для багатоквартирних будинків через тендери

Співвласники багатоквартирного будинку повинні до 1 липня визначитися із формою управління своїм будинком, інакше органи місцевого самоврядування призначать через тендер керуючу компанію.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитро Корчак.

«Якщо до першого липня співвласники не визначаться із формою управління будинку, то на державному рівні органи місцевого самоврядування призначать керуючу компанію через тендер. Держава не відокремлюється, а продовжує це контролювати. На сайті Мінрегіону є приклад типового договору, порядок конкурсу», - зазначив Корчак.

За його словами, остаточна версія типового договору та порядку проведення конкурсу будуть готові до 1 липня. Разом з тим, уже відомо, що договір буде підписуватися на 1 рік.

«Не треба боятися ОСББ. Крім нас ніхто не зможе керувати своїм будинком. У країні уже 22% або 15 тис. будинків, що уже об’єдналися. До речі, з 1 липня не припиняється діяльність ЖЕКів. Ви можете підписати з ними договір, щоб вони надалі продовжували управляти будинком», - підкреслив представник Мінрегіону.

Він розповів про законодавче регулювання управління будинком.

«Закон 417 це регулювання управління багатоквартирного будинку. Люди повинні визначитися в будинках з управлінням. Люди повинні об’єднатися, визначити, хто буде керувати і управляти та приймати рішення самостійно. Ми всі усі власники свого майна: ліфтів, дахів, квартир. Приватизовуючи квартиру, власник несе за своє майно 100% відповідальність», - зазначив Корчак.

Він відзначив, що законом прописано, що керування будинком може здійснюватися трьома шляхами: юридичною особою, фізичною особою-підприємцем та об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку.

«Ви повинні об’єднатися як співвласники, які вкладають свої кошти у будинок. Є багато напрацювань щодо будинкових проектів з заміни вікон, енергозбереження...», - розповів він.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-