«Коронація слова-2016» підводить підсумки

«Коронація слова-2016» підводить підсумки

Укрінформ
14 червня о 16:00 відбулася прес-конференція присвячена підсумкам 16-го Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». (Зала 2)

Організатори: Укрінформ, Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова».

Учасники: Юрій та Тетяна Логуші – засновники конкурсу; Тарас Ткаченко  – український кінорежисер і сценарист; Лариса Ніцой – керівник дитячої номінації конкурсу, письменниця; Ірен Роздобудько – письменниця, кіносценарист, лауреат відзнаки «Золоті письменники України»; Олег Чорногуз – письменник, лауреат відзнаки «Золоті письменники України»; Лада Лузіна – письменниця, театральний критик, лауреат відзнаки «Золоті письменники України»; Сергій Пономаренко – письменник, сценарист, лауреат відзнаки «Золоті письменники України»; Андрій Кокотюха – письменник, сценарист, лауреат відзнаки «Золоті письменники України»; Роман Романюк – президент Фонду Василя Хмельницького K.Fund; Сергієнко Олексій – спеціальний гість конкурсу, начальник відділу гуманітарної політики Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

Обговорювалися теми:

- досягнення конкурсу «Коронація слова» за 16 років існування

- підведення підсумків «Коронація-2016»: основні тенденції та несподіванки

- стан сучасної української літератури, кіномистецтва в Україні

- анонсування новинок «Коронація-2017»

Підсумкові матеріали:

Імена переможців цьогорічного конкурсу "Коронація слова" стануть відомі 16 червня

Щорічна урочиста церемонія нагородження переможців міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" 16 червня відбудеться у Києві. Кращі автори традиційно будуть визначені у номінаціях "Романи", "Кіносценарії", "П"єси" та"Пісенна лірика".

Про це розповіли у вівторок на прес-конференції в Укрінформі засновники конкурсу Юрій і Тетяна Логуші, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як поінформувала Тетяна Логуш, цього року серед кількох тисяч поданих рукописів особливо значний відсоток було творів, присвячених подіям на Сході, війні, і Майдану. Але це прогнозоване явище, за її словами, оскільки країна переживає досить важкі часи, і ці теми потребують свого висвітлення.

Справжньою несподіванкою цього року стало те, що дуже багато поданих на конкурс творів - історичного характеру. "У них висвітлено такі сторичні постатті, як Олекса Довбуш, Іван Миколайчук, Степан Бандера, Соломія Крушельницька", - сказала Лагуш.

Письменниця і керівник дитячої номінації конкурсу Лариса Ніцой, яка також була на прес-конференції, у свою чергу, повідомила, що цього року введено нові критерії оцінювання дитячих номінацій "Кращий прозовий твір для дітей", "Краща п"єса", "Кращий пісенний твір" і "Кращий віршований твір". Цьогоріч, за її словами, оцінювання проводилось на відміну від минулих років за віковою категорією: для дошкільного, молодшого, середнього і старшого шкільного віку та юнацтва.  

"Такі критерії оцінювання виправдали себе і дали можливість об"єктивно та чесно обрати переможця", - сказала Ніцой.

Ще одним нововведенням цьогорічного конкурсу, за словами президента Фонду Василя Хмельницького K.Fund Романа Романюка, є започаткування нової номінації "Ділова література". "Ця номінація розширює поле для письменників в рамках конкурсу і дає можливість подавати твори про підприємництво, інновації, менеджмент та сучасну освіту", - поінформував він.

Засновник конкурсу нагадав, що традиційно заздалегідь вони не оголошують переможців, а підбивають лише загальні підсумки конкурсного відбору. Тому імена переможців цьогорічного 16-го конкурсу "Коронація слова" можна буде дізнатися лише на урочистій церемонії вручення нагород.

Однак невелику таємницю цьогорічного конкурсу його засновники все ж таки розкрили, оголосивши імена лауреатів спеціальної літературної відзнаки "Золоті письменники України". Цього року ними стали Тимур Литовченко, Сергій Пономаренко, Любко Дереш, Дара Корній, Володимир Лис, Алла Сєрова, Ганна Чубач та Сергій Ухачевський. Саме ця відзнака надається Міжнародним благодійним фондом "Мистецька скарбниця" тим письменникам-романістам, чиї романи, видані українською мовою, здобули широке визнання в Україні і в цілому світі.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-