Операція

Операція "Кордон - 2016"

Укрінформ
2 червня о 13.30 відбулася прес-конференція на тему: «Поточні результати операції "Кордон - 2016" та заходи протидії корупції». (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Держприкордонслужба за корупцію цього року звільнила зі своїх лав 48 осіб - Слободян

Державна прикордонна служба України активно продовжує комплекс заходів щодо протидії корупції та зловживанням персоналу. В цьому році було звільнено з лав Держприкордонслужби 48 осіб.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян.

«Упродовж 2016 року Держприкордонслужба провела 1189 перевірок порядку несення служби особовим складом, було ініційовано проведення 976 службових розслідувань, за результатами яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1498 осіб, звільнено з лав Держприкордонслужби 48 осіб, прийнято рішення про переміщення до інших місць служби 100 осіб, відносно 172 осіб відкрито кримінальні провадження»,- сказав Слободян.

Він додав, що у 2016 році до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 150 повідомлень щодо вчинення кримінальних, корупційних та службових правопорушень, 27 військовослужбовцям було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Слободян нагадав, що днями міжвідомчою групою у складі прикордонників, співробітників СБУ та військової прокуратури під час передачі хабара у розмірі 45 тис. гривень були затримані начальник відділу прикордонної служби «Бахмут», його заступник та один із офіцерів відділу.

Слободян повідомив, що на даний момент затримано 5 військовослужбовців Держприкордонслужби, всім їх оголошено підозру у вчиненні злочину щодо одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Українські прикордонники допомогли колегам з ЄС виявити наркотрафік з Південної Америки до Західної Європи

Представники Держприкордонслужби України допомогли колегам з ЄС виявити наркотрафік, внаслідок чого у порту міста Роттердам (Нідерланди) було вилучено 160 кг кокаїну.

Про це повідомив на боифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Кілька тижнів тому оперативно-розшуковим підрозділам Державної прикордонної служби України вдалося отримати інформацію про існування наркотрафіку з Південної Америки до Західної Європи. Прикордонникам вдалося встановити ряд осіб, причетних до міжнародного злочинного угруповання, а також отримати достовірну інформацію про дату та спосіб відправки до Європи великої партії кокаїну (біля 160 кг) на судні «CAROLINA STAR» (прапор Ліберії)", - повідомив Слободян.

У рамках оперативної взаємодії із колегами із країн ЄС українські прикордонники поінформували про дану поставку Європол. У листі була надана інформація щодо судна, особистих даних наркокур’єра (громадянина України) та навіть ймовірних місць облаштування тайників.

1 червня 2016 року за інформацією, наданою представниками Європолу, у порту міста Роттердам (Нідерланди) правоохоронцями під час огляду судна «CAROLINA STAR» виявлено та вилучено біля 160 кг кокаїну.

Тривають подальші спільні заходи, спрямовані на встановлення повного кола причетних осіб (у тому числі громадян України).

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-