Розкрадання державного цукру

Розкрадання державного цукру

Укрінформ
30 травня о 15.00 відбулася прес-конференція в. о. генерального директора ДСБУ «Аграрний фонд» Олега Липового на тему: «Про ситуацію, яка склалася навколо ДСБУ «Аграрний фонд» та розкрадання державного цукру». (Зала 2)

Підсумкові матеріали:

Нове керівництво Мінагрополітики намагається повернути в «Аграрний фонд» команду міністра часів Януковича - Липовий

Нове керівництво Мінагрополітики намагається повернути у ДСБУ «Аграрний фонд» команду, котра працювала в установі за міністра аграрної політики часів Присяжнюка.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив в.о. генерального директора установи Олег Липовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За нашою інформацією, в Аграрний фонд хоче повернутись стара команда часів Присяжнюка, - вочевидь, не всі свої справи ще завершили», - сказав Липовий.

Зокрема, 6 травня цього року заступником Липового було призначено Олександра Непочанова, котрий працював у ДСБУ «Аграрний фонд» за часів Януковича директором одного з відділів установи.

«За цей невеликий проміжок часу Непочанов взяв на роботу ще 11 чоловік зі старої команди ДСБУ, котра займалась розкраданнями в Аграрному фонді», - додав Липовий.

При цьому Липового відновили на своїй посаді по факту лише до 6 червня.

«Так, наказ про моє відновлення є, але складений він доволі цікаво. Там написано - «відновити на час проведення перевірки в ДСБУ «Аграрний фонд». Ось є наказ про проведення перевірки, і там написано, що вона має тривати з 23 травня по 6 червня», - розповідає функціонер.

Службовець переконаний, що після перевірки його буде звільнено з посади в.о. гендиректора установи.

«Ми знаємо, як працюють перевірки на підприємствах - навіть якщо у тебе все буде добре, якщо є установка - напишуть, що все погано», - переконаний Липовий.

На його переконання, такі кадрові перестановки є наслідком політичних домовленостей, а несе відповідальність за такі дії нинішній очільник Мінагрополітики Кутовий.

«Відповідальність за такі дії несе міністр аграрної політики. По факту це є повернення старої команди, котра займалась розкраданнями за попередньої влади.

За нашою інформацією, Непочанов пов'язаний з депутатами з «Волі народу», котрі є членами парламентського комітету з аграрних питань», - каже очільник ДСБУ.

У ДСБУ «Аграрний фонд» попереджають про загрозу розкрадання 35 тисяч тонн цукру на складах установи в Луцьку

35 тисяч тонн цукру, котрі зберігаються на складах ДСБУ «Аграрний фонд» в Луцьку, можуть бути розкрадені.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив в.о.генерального директора установи Олег Липовий, повідомляє кореспондент агентства.

«Йдеться про 35 тисяч тонн цукру на складах Аграрного фонду в Луцьку, котрі коштують 400 млн грн, і котрі можуть бути розкрадені», - каже Липовий.

На його переконання, привід заявляти про подібну загрозу дає прецедент розкрадання цукру зі складів установи на Черкащині у грудні минулого року, коли правоохоронні органи проявляли свою бездіяльність. Окрім цього, функціонер установи Непочанов та двоє інших співробітників установи, котрі були причетні до розкрадання майна «Аграрного фонду» за часів Януковича, вирушили з «інспекцією» на склади у Луцьк.

«Робити інспекцію особливої потреби там немає, тому очевидно, для чого вони туди поїхали. Але попереджати розкрадання мають лише співробітники правоохоронних органів», - каже очільник ДСБУ.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-