Святкова напруга на кордоні

Святкова напруга на кордоні

Укрінформ
5 травня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Результати посиленої охорони кордону в період пасхальних свят та порядок пропуску громадян через кордон під час поминальних днів". (Зала 1)

Інформував: помічник Голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Мешканці Волині заважають проводити демаркацію кордону з Білоруссю - Держприкордонслужба

На ділянці державного кордону у Волинській області виникла конфліктна ситуація через те, що місцеві мешканці висловлюють незадоволення з приводу проведення демаркаційних робіт.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

"На ділянці кордону в межах Ветлівської селищної ради Любешівського району Волинської області місцеві мешканці висловлюють незадоволення з приводу проведення демаркаційних робіт білоруською стороною. На їх думку, делімітація українсько-білоруського державного кордону була проведена не вірно. Проблемною ділянкою став Жировський канал, який на цій ділянці проходить вздовж кордону та у відповідності до договору між країнами належить Республіці Білорусь. На даний момент білоруська сторона не може відновити інженерні роботи, оскільки місцеві мешканці не дозволяють цього зробити. Така ситуація може призвести до зриву демаркаційних робіт на державному кордоні, що, в свою чергу, негативно вплине на двосторонні відносини", - сказав Слободян.

Він зауважив,  що спроби пояснення місцевим мешканцям про абсурдність таких демаршів - наразі результатів не дали. Зараз перевіряється інформація про те, "що насправді причиною акцій місцевих мешканців є не захист державних інтересів, а можлива для регіону потреба - брати з каналу воду для миття бурштину", - сказав речник.

 За його словами, в межах компетенції Державна прикордонна служба поінформувала про дану конфлікту ситуацію центральні органи виконавчої влади, а також правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування і вживає усіх необхідних заходів задля дотримання режиму державного кордону та недопущення протиправних дій на даній ділянці.

У 2013 році завершився процес делімітації державного кордону з Республікою Білорусь та розпочався процес демаркації українсько-білоруської ділянки державного кордону. Лінія проходження державного кордону затверджена Договором між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон, який набрав чинності 18 червня 2013. Наразі 404 км кордону вже винесено на місцевість та визначено місця 977 прикордонних знаків. Білоруською стороною вже встановлено 512 прикордонних знаків.

Прикордонники посилять охорону кордону в період поминальних днів

Державна прикордонна служба посилить охорону кордонів в період поминальних днів.

Про це сказав у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби прес-секретар відомства Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Державний кордон охороняє та охоронятиме в період свят та поминальних днів близько 15 тисяч прикордонників. Групи посилення та додаткова техніка направлені практично на усі ділянки кордону», - сказав Слободян.

За його словами, зокрема для посилення безпеки кордону з Молдовою на ділянку з Придністров'ям вирушило близько 500 прикордонників. На цьому напрямку їх співпраця здійснюється в тісній взаємодії з Національною гвардією України.

Слободян повідомив, що в акваторії Чорного та Азовського морів для прикриття підступів задіяно 5 тактичних груп кораблів та катерів морської охорони Державної прикордонної служби України.

Речник зауважив, що для проведення моніторингу ділянок відповідальності активно застосовується прикордонна авіація. У постійній готовності перебувають вертольоти Мі-8 та сучасні патрульні літаки. За його словами, вертольоти та літаки задіяні також для моніторингу ділянок на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, а також для обстеження акваторії Азовського та Чорного морів.

Слободян також повідомив, що у пунктах пропуску активізовано «використання службових собак та технічних пристроїв прикордонного контролю, а також засобів для огляду транспортних засобів, забезпечено цілодобове чергування резервних та ситуативних груп».

Відповідаючи на запитання журналістів речник повідомив, що в результаті контролю у пунктах пропуску через кордон 28 квітня не було пропущено понад 100 громадян Російської Федерації, стосовно яких у прикордонників виникли сумніви щодо щирості їх намірів та дійсної мети поїздки. У тому числі не були пропущені 3 громадянина Білорусі - представники байкерського руху, які могли брати участь у заходах з дестабілізації ситуації в Україні.

Держприкордонслужба з початку року викрила 26 корупційних злочинів - Слободян

Державна прикордонна служба України продовжує активний комплекс заходів щодо протидії корупції та зловживання персоналу. Вже з початку року викрито 26 злочинів.

Про це розповів сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початку року з ініціативи відомства вже викрито 26 злочинів, що містять ознаки корупції. За результатами внутрішніх перевірок за різноманітні порушення з відомства за негативними статтями звільнено 337 осіб та 240 притягнуто до адміністративної відповідальності», - сказав Слободян.

Він повідомив, що 2 травня співробітниками Генеральної прокуратури та СБУ було затримано начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону та цивільну особу, яка надавала йому неправомірну вигоду у розмірі 9800 доларів США за безперешкодне незаконне перевезення товарів через державний кордон України.

Слободян наголосив, що у відомстві «немає недоторканих і кожна посадова особа у разі вчинення правопорушення буде відповідати у суворій відповідності до закону».

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-