"Nova Poshta Kiev Half Marathon 2016" - наймасовіша бігова подія України

Укрінформ
14 квітня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: "Nova Poshta Kiev Half Marathon 2016" - найбільша бігова подія у 2016-му році". (Зала 1)

Організатор: Компанія Run Ukraine

Учасники: Дмитро Черніцький - засновник "Nova Poshta Kiev Half Marathon 2016"; Ірина Гуцал - директор Української біржі благодійності (УББ); Марічка Падалко - телеведуча 1+1, учасниця Київського півмарафону; Ольга Руднєва - директор Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Підсумкові матеріали:

Київський міжнародний напівмарафон будуть бігти учасники з 42 країн

На старт традиційного шостого числом Київського міжнародного напівмарафону Nova Posta Kyiv Half Marathon, який відбудеться у неділю, 17 квітня, вийдуть понад 7 тисяч учасників з 42 країн.

Про це розповів у четвер на прес-конференції в Укрінформі засновник напівмарафону Дмитро Черницький.

"Цього року шостий числом Київський міжнародний напівмарафон має стати наймасовішою в Україні біговою подією року - в заході візьмуть участь понад 7 тисяч учасників. До нас їдуть команди з Одеси, Дніпропетровська, Харкова. Дистанцію долатимуть і 500-600 іноземців з 42 країн", - зазначив Черницький.

При цьому він нагадав, що усі бажаючі бігти 21,0975 км повинні отримати спеціальну довідку від спортивного лікаря. На менші дистанції - 10, 5 і 2 км - такі довідки не потрібні.

До програми напівмарафону також увійшли дитячі забіги на 100, 500 і 1000 метрів, естафета 3х5 км + 1х1, 975 км, причому участь у них безкоштовна. Пройдуть також заїзди ролерів на дистанції 21,0975 км і 5 км.

Старт і фініш Nova Posta Kyiv Half Marathon пройдуть на Контрактовій площі. Маршрут дистанції пролягатиме набережною Дніпра, Московським мостом і зеленою зоною Труханового острова.

У рамках Київського напівмарафону відбудуться відразу два благодійні проекти: забіг на 2 км "#Нетерплячки" і благодійний марафон. На кошти від благодійного забігу буде придбано анатомічний реаніматор для перинатального центру Київського міського пологового будинку №7.

У марафоні благодійності, який з 1 березня проводить Українська біржа благодійності, беруть участь 10 благодійних фондів. Вони працюють за різними напрямками, збираючи кошти і залучаючи громадськість до вирішення конкретних проблем. 

Цього року фандрайзерами благодійних фондів стануть публічні особи - Надія Мейхер, музиканти групи Kozak sistem, Ольга Морозова, Марічка Падалко та інші.

Загальний призовий фонд Nova Posta Kyiv Half Marathon цього року збільшено вдвічі - до 104 тисяч гривень.

У рамках Київського міжнародного напівмарафону відбудеться четверта спортивна виставка SportExspoUa.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-