Фестиваль національного кіно  «ВІДКРИТА НІЧ «ДУБЛЬ 19»

Фестиваль національного кіно «ВІДКРИТА НІЧ «ДУБЛЬ 19»

Укрінформ
13 квітня о 12:30 відбулася прес-конференція, присвячена щорічному Фестивалю національного кіно  «ВІДКРИТА НІЧ «ДУБЛЬ 19». (Зала 2)

Організатор: КФ «Відкрита ніч» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У заході взяли участь: Сергій Неретін - перший заступник голови Державного агентства з питань кіно України; Михайло Іллєнко - президент та арт-директор фестивалю; Володимир Лавренчук - голова правління «Райффайзен Банк Аваль»; Андрій Різоль - голова Ради меценатів фестивалю, засновник та генеральний директор агенції маркетингових та PR сервісів компанії «Вавілон»; Діана Попова - директор департаменту культури КМДА; Луція Ржегоржікова - директор Чеського центру  у м. Києві.

Підсумкові матеріали:

"Відкрита ніч" цьогоріч матиме денну програму, політиків у журі та більший призовий фонд

Щорічний кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль19", який відбудеться 25 червня, розпочинає прийом робіт і запрошує митців до участі в ньому.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив голова Ради меценатів фестивалю, засновник та генеральний директор агенції маркетингових та PR сервісів компанії "Вавілон" Андрій Різоль.

"Сьогодні ми оголошуємо всім, що прийом робіт на фестиваль відкрито, і запрошуємо всіх кінематографістів, починаючи від професіоналів і закінчуючи  любителями, надсилати свої роботи", - сказав Різоль.

Президент та арт-директор фестивалю кінорежисер Михайло Іллєнко розповів, що цьогоріч "Відкрита ніч", окрім традиційної місії - бути лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, матиме кілька новацій. Перша з них - міжнародна сторінка. Вона запланована на 25 червня як денна програма, яка перейде у традиційну нічну.

"Це буде програма чеських фільмів. Ми дуже сподіваємося, що побачимо на фестивалі когось із авторів цих фільмів і, можливо, чеських режисерів", - зазначив Іллєнко.

Окрім того, цьогоріч в якості експерименту для учасників, як на більшості фестивалів, буде запроваджено вступний внесок у розмірі 100 грн. Всі зібрані таким чином кошти поповнять призовий фонд фестивалю, який наразі становить 50 тис. грн, виділених "Райффайзен Банк Аваль".

"Торік надійшло 240 фільмів. При внеску 100 гривень був би непоганий призовий фонд у 24 тис. гривень", - порахував Іллєнко.

За словами президента фестивалю, показ фільмів триватиме з 10 год. вечора до 4 год. ранку, за цей час демонструється близько 50, тож попередня селекція, звичайно, існує.

Цьогоріч учасники змагатимуться за головний приз та нагороди у трьох  номінаціях - "Ігрове кіно", "Неігрове кіно"  і "Анімація". Окрім того, будуть призи глядацьких симпатій, а також ті, які морально підтримують, наприклад, за кращу музику чи кращу акторську роботу.

Іллєнко поінформував, що вже розпочато формування журі 19-го фестивалю. Цього року до його складу вирішили запросити діючих політиків.

"У нас політика існує окремо, культура, зокрема кіно, - окремо. Нам дуже хочеться зробити хоч маленький крок, щоб зменшити цю дистанцію, тож спробуємо такий експеримент. Звичайно, хочеться, щоб це були представники різних напрямків, партій, фракцій. Поки що дали згоду Оксана Корчинська, Олександр Бригинець, Руслан Кошулинський і Єгор Соболєв. У журі буде, я спродіваюсь, 7-8, максимум 9 членів", - зазначив президент фестивалю.

Він додав, що "Відкрита ніч" працює над тим, щоб збільшити кількість майданчиків, на яких демонструються конкурсні фільми. За словами Іллєнка, торік їх було понад 50, у тому числі 4 - у зоні АТО, а цьогоріч лише там попередню згоду дали ще ще 14 майданчиків - від Маріуполя до Щастя. 

"У нас є прості умови - ми надсилаємо програму фільмів, а майданчик гарантує, що він організує все для перегляду - екран, місця для глядачів, апаратуру. Зараз ми думаємо над тим, щоб усі наші майданчики, всі партнерські екрани теж були охоплені голосуванням на приз глядацьких симпатій. Механізм зараз розробляється",  - зазначив президент фестивалю.

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. Кожного року фестиваль іменується як «Дубль». Головною локацією перших «Дублів» був майданчик на Андріївському узвозі. З 2013 року фестиваль проходить на столичному «Арт-причалі», який поєднує в собі дух історії та урбаністичного простору. У 2015 році «Відкрита ніч» у режимі реального часу охопила 52 екрани в різних містах України та за кордоном, в тому числі в чотирьох містах зони АТО та в 10 країнах світу. Окрім традиційного фестивального показу, програма включає перегляд студентських фільмів іноземних кіношкіл, майстер-класи від провідних українських і європейських митців.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-