Welcome до порталу електронних петицій і звернень Petition.ua

Welcome до порталу електронних петицій і звернень Petition.ua

Укрінформ
8 квітня о 15.00 відбулася презентація першого українського незалежного порталу електронних петицій і звернень Petition.ua. (Зала 1)

Організатор: ГО «Всеукраїнська Організація «Петиція України».

У заході взяли участь: голова правління ГО «ВО «Петиція України» Олена Очеретяна; член правління ГО  «ВО «Петиція України» Ігор Чудовський.

Також на презентації було оприлюднений звіт, відносно реалізації українськими державними органами і органами місцевого самоврядування вимог закону України від 02.07.2015 № 577-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції». ». Ми проаналізували більш ніж 1500 органів і тепер точно знаємо, чому не працює інститут петиції в Україні і що з цим робити.

Підсумкові матеріали:

Незалежний портал електронних петицій презентували в Києві

В Києві презентували перший незалежний портал електронних петицій Petition.ua. 

Про це заявила голова правління Громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Петиція України» Олена Очеретяна на прес-конференції в Укрінформі.

"Сьогодні ми презентуємо перший український незалежний портал електронних петицій і звернень Petition.ua. Коли ми створювали проект, то орієнтувались, що як юристи надаватимемо підтримку людям, які хочуть використати петицію як інструмент вирішення своїх проблем. Ми надаємо безплатний юридичний супровід", - сказала вона.

Очеретяна нагадала, що згідно із чинним законодавством, петиції чиновникам можна передавати через веб-сайти Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради та всіх органів місцевого самоврядування, а також через веб-сайти громадських об'єднань. 

"Тож закон дозволив громадським організаціям збирати підписи під петиціями і відповідно до передбаченого механізму передавати їх відповідним адресатам", - додала вона.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-