Незаконна міграція та контрабанда цигарок: прикордонники пильнують

Незаконна міграція та контрабанда цигарок: прикордонники пильнують

Укрінформ
31 березня о 13.00 прес-конференція "Про активізацію протидії незаконній міграції та контрабанді цигарок".

Інформував:  помічник Голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Українські прикордонники протягом тижня зафіксували п'ять безпілотників, 13 російських вертольотів та два БТР

Прикордонники протягом тижня зафіксували на територією України прольоти п'яти безпілотних літальних апаратів, 13 вертольотів МІ-8 збройних сил Російської Федерації та під'їзд двох БТРів до лінії державного кордону.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«Безпілотники фіксувалися на адмінмежі із Кримом та поблизу Маріуполя, вертольоти - над адмінмежі із тимчасово окупованими Кримом, а два БТР наближалися до кордону», - сказав Слободян.

Він також нагадав, що 28 березня приблизно за 10 миль від берега поблизу Маріуполя була виявлена ціль, яка рухалася рекомендованим курсом на схід.

«Під час радіообміну ціль була ідентифікована як патрульне судно берегової охорони ФСБ РФ «Тихий Дон», яке не має озброєння на борту. Близько 18.00 для супроводження та спостереження за судном вирушили катери морської охорони Держприкордонслужби. При опитуванні капітан судна заявив, що здійснює контроль за виловом біоресурсів в даному районі», - додав прес-секретар.

За його словами, судно все ще перебуває у районі виявлення під наглядом катерів морської охорони Держприкордонслужби. За даним фактом поінформовано підрозділи ЗС України та правоохоронні органи.

Прикордонники пропонують увести кримінальну відповідальність за контрабанду цигарок

В Україні необхідно ввести кримінальну відповідальність за контрабанду цигарок.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«Контрабанда тютюнових виробів продовжує зростати. Заходом для врегулювання даної проблеми може бути прийняття проекту закону №3254 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв, тютюнових виробів та встановлення мінімальних роздрібних цін на тютюнові вироби згідно чинної норми Податкового кодексу України», - сказав Слободян.

При цьому, додав він, Держприкордонслужба пропонує криміналізувати відповідальність не лише за переміщення цигарок, але й сировини для їх виробництва та фальсифікованої тютюнової продукції.

За словами помічника голови Державної прикордонної служби України, найбільш активними у напрямках цього виду злочинної діяльності залишаються Закарпаття, Буковина, а також придністровський сегмент українського кордону. «Держприкордонслужба не лише виявляє організовані канали переміщення через кордон великих партій цигарок, але й активно протидіє спробам окремих громадян приховано провезти цигарки невеликими партіями», - наголосив він.

Так, додав Слободян, лише упродовж останньої доби прикордонники виявили 7 схованок в транспортних засобах. Цигарки ховають під обшивкою салону, поперекових балках причепів, у дверцятах та інших конструктивних пустотах.

За тиждень прикордонники виявили майже 32 тис. 400 пачок цигарок.

Загалом з початку року припинено незаконне переміщення через кордон майже 2 млн 300 тис. пачок цигарок.

Прикордонники повідомляють про активізацію каналів незаконної міграції навесні

Прикордонники заявляють про активізацію каналів незаконної міграції із настанням тепла.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«Державна прикордонна служба України відзначає певну активізацію каналів незаконної міграції із настанням тепла. Так, лише упродовж останнього тижня співробітники Держприкордонслужби на різних ділянках затримали 38 незаконних мігрантів», - сказав Слободян.

За його словами, найбільшу групу, яка складалася з 17 осіб, затримали 27 березня на Закарпатті. Мігранти намагалися перетнути кордон, розділившись на три групи, але усі вони були затримані.

З початку року прикордонники виявили 626 незаконних мігрантів, половина з яких була затримана саме при спробі перетнути кордон. Це на 27% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Державна прикордонна служба України зосереджує свої зусилля не просто на виявленні незаконних мігрантів, а на ліквідації злочинних угруповань, які займаються їх переправленням, запевнив Слободян.

Він повідомив, що з початку року виявлено 14 таких незаконних злочинних угруповань, діяльність 9 з яких вже припинено.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-