Справа Віктора Лозінського: невідомі факти та нові повороти

Справа Віктора Лозінського: невідомі факти та нові повороти

Укрінформ
25 березня о 12.00 прес-конференція  на тему: «Резонансна справа Віктора Лозінського. Невідомі факти, інтерв'ю очевидців. Ексклюзивне інтерв'ю з  фігурантом».

Учасники: Ігор Рудич, журналіст-розслідувач, інформкоординатор Офіцерської  громадської ініціативи «Чисті погони»; Юрій Орловський, екс-начальник Бориспільської виправної  колонії № 119; Іван Леонов, представник територіальної  громади Голованівського району; Володимир Галець, представник Спостережної комісії Бориспільської РДА; Віктор Грицюк, фахівець з права; Аркадій Гарда - незалежний експерт з юридичних питань, адвокат; Віктор Бояров - науковець, доцент.

Підсумкові матеріали:

Апеляцію прокуратури на рішення про дострокове звільнення Лозінського розглянуть 30 березня.

Апеляційний суд Київської області на засіданні 30 березня розгляне апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду щодо застосування умовно-дострокового звільнення до Віктора Лозінського.

Про це у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі заявив журналіст-розслідувач, інформкоординатор Офіцерської громадської ініціативи "Чисті погони" Ігор Рудич.

"У середу, 30 березня, у апеляційному суді на Володимирській, 15, о 10-й годині відбудеться чергове засідання (щодо розгляду апеляції Київської прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду про умовно-дострокове звільнення до Віктора Лозінського. - Ред.). Запрошуємо журналістів", - сказав Рудич.

Нагадаємо, у червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Згодом Вищий спецсуд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті "Умисне вбивство" на "Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень". У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до Віктора Лозинського.

У свою чергу, Київська прокуратура внесла апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду.

Відео заходу:

 

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-