Донбас і національно-патріотична свідомість його жителів

Донбас і національно-патріотична свідомість його жителів

Укрінформ
18 березня о 14.00 прес-конференція на тему: "Люди Донбасу і національно-патріотична свідомість: чи можливі зрушення в культурно-просвітницькому аспекті".

 Організатор: Товариство «Знання» України.

Учасники: Василь Кремень - академік НА НУ, президент Товариства «Знання» України, президент НАПНУ; Василь Кушерець - доктор філософських наук, професор, голова правління Товариства «Знання» України; Фемій Мустафаев - народний артист України; Анжела Ярмолюк - заслужений діяч мистецтв України; Євген Драп'ятий - заступник голови Федерації Профспілок України; Валентин Глушко - перший заступник голови правління Товариства «Знання» України; Василь Василашко - учений секретар правління Товариства «Знання» України та інші.

Підсумкові матеріали:

Артисти-волонтери закликали колег частіше відвідувати міста на Сході України

На Сході України існує дуже велика потреба як в інформаційній, так і в культурній підтримці патріотичних прагнень українців.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі сказав співак, народний артист України Фемій Мустафаєв.

«Там чекають від України, від Києва якогось слова, якоїсь допомоги культурної», - зазначив Мустафаєв.

За його словами, сьогодні конче потрібен зворотній зв'язок з людьми, які  живуть біля зони проведення бойових дій.

Мустафаєв разом із організатором концертних турів Анжелою Ярмолюк розповіли, що останні два роки  на волонтерських засадах, за підтримки Товариства «Знання»  дали понад сотню концертів як для бійців АТО, так і для мешканців міст та містечок Сходу України.

У 2016 році протягом березня артисти відвідали  12 міст у Донецькій та Луганській областях, виступали перед місцевими жителями, студентами та школярами, в госпіталях перед бійцями АТО.

Артисти представили унікальну концертну програму, на основі мистецького проекту Мустафаєва «Тарас Шевченко. Солоспіви» - більше 40 творів на слова Кобзаря в оркестровому та фортепіанному супроводі.

"Весь тур ми створили за свої кошти. У нас було вісім концертів для мешканців Луганської та Донецької області та вісім концертів для наших воїнів", - розповів Мустафаєв.

"Наскільки там громадяни більше патріотичні, ніж у Києві. Вони приходять із прапорами, з великими, малими, вони дякують, спілкуються, їм так наболіло. Артисти, досить уже палацу "Україна", поїдьте туди, там є нормальні зали, нормальні площадки. Треба їхати, виступати, говорити, що ми всі разом, ми Україна, ми про вас не забули", - закликала Ярмолюк.

У планах артистів зробити заключний концерт туру програми "Тарас Шевченко. Солоспіви" в Жовтневому  палаці у Києві, але коштів на це немає, тому митці сподіваються на спонсорську допомогу.

Крім цього, у планах Мустафаєва провести тур Україною з метою підтримки кримських татар та переселенців з окупованих регіонів.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-