Прикордонники кличуть на службу

Прикордонники кличуть на службу

Укрінформ
18 березня об 11.00  брифінг представників Державної прикордонної служби України за темою «Відновлення призову до лав Державної прикордонної служби України військовослужбовців строкової служби: що зроблено та умови проходження служби».

Учасники заходу: начальник управління професійної підготовки Державної прикордонної служби України Артур Король та помічник Голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Прикордонне відомство тимчасово відновлює призов військовослужбовців строкової служби. Під час брифінгу, зокрема, буде доведено інформацію про порядок відбору кандидатів для проходження строкової служби, умови, які для них створені та інші особливості.

Підсумкові матеріали:

Держприкордонслужба відновлює призов на строкову службу

Державна прикордонна служба України тимчасово призвала на строкову службу у відомство 4 тис. осіб.

Про це у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі заявив начальник управління професійної підготовки Державної прикордонної служби України Артур Король.

"У 2016 році Державна прикордонна служба України відновлює призов до органів та підрозділів військовослужбовців на строкову службу. Ми плануємо в період з квітня по червень цього року призвати близько 4 тис. військовослужбовців строкової служби. Акцентую увагу на тому, що це тимчасовий захід. Наш основний пріоритет - це професійна служба, яка передбачає комплектування військовослужбовців за контрактом", - сказав Король.

Він додав, що необхідність призову на строкову службу зумовлена низкою причин. По-перше, комплектування підрозділів у зв'язку зі звільненням мобілізованих. На даний час мобілізовано  9 тис. військових у різних хвилях. По-друге, у зв'язку з формуванням нових підрозділів у 2015 році Держприкордонслужба  збільшила штатну чисельність, тому планується укомплектовувати військовослужбовцями.  По-третє, Держприкордонслужба  розглядає строковиків як майбутню базу для комплектування військовослужбовців. За його словами, на сьогодні всі кандидати "вивчаються".

Посадовець поінформував, що відомство виконує важливу соціальну місію. Військовослужбовці, які проходять службу в Держприкордонслужбі, матимуть відповідну підготовку, що забезпечить мобілізаційну готовність держави в умовах особливого та військового часу.

За його словами, до строкової служби призвані військовослужбовці віком 20 років.

ДПСУ підготувала до випуску низку методичних посібників, які полегшать роботу і навчання військовослужбовців. Потім останніх розподілять у 170 підрозділів Держприкордонслужби, де вони працюватимуть у практичній площині: набуватимуть досвід, вивчатимуть умови роботи на кордоні. Лише потім можна буде строковиків залучати на службу для охорони кордонів.

Артур Король поінформував, що строковиків Держприкордонслужби не направлятимуть  у зону проведення АТО, а вони працюватимуть за територіальним принципом, тобто служитимуть неподалік основного місця проживання. Через 11 місяців служби молоді люди можуть оформитись на контрактну форму і освоїти низку прикордонних професій: водіїв, матросів, кінологів, кухарів.

За словами Короля, військовослужбовці повністю забезпечені належним харчуванням з великим асортиментом продуктів та належним речовим забезпеченням. До того ж, у бюджеті відомства сформовано 12 млн гривень, і військовослужбовці отримають дворазову матеріальну допомогу в розмірі близько трьох тисяч гривень.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-