Що чекає Україну?

Що чекає Україну?

Укрінформ
17 березня о 10.00 прес-конференція Голови Вищої ради Народних зборів України, генерала армії України, Голови Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010рр. Миколи Маломужа.

Уасники: Василь Шевченко - керівник Центрального штабу народних зборів України; Одександр Кривоносов - політолог, полковник, учасник АТО; Олександр Пастушенко - голова організаційного комітету по народному суверенітету НЗУ; Сергій Розумовський - командир ВМКУ.

Підсумкові матеріали:

Стратегічний курс Росії направлений на дестабілізацію ситуації в Україні - Маломуж

Стратегічним курсом Росії щодо України на даному етапі є не масштабний військовий наступ, а дестабілізація Української держави. Поштовхом до розбалансування суспільства на політичній, соціальній, національній, регіональній, релігійній основі може стати виконання Україною Мінських угод у "російській редакції".

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив голова Вищої ради Народних зборів України, генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж, повідомляє кореспондент агентства.

"За оперативними даними, цей етап передбачає не масштабні наступи Росії, як ми думаємо, хоча будуть провокації, буде розширення військових конфліктів і обстрілів, а спонукання до системної кардинальної дестабілізації. Зараз стратегічний курс, пов'язаний з діяльністю Росії щодо України, - це підготовка системних змін, соціальних потрясінь і дестабілізації", - сказав Маломуж.  

За його словами, одним із пускових механізмів дестабілізації може стати виконання Україною Мінських угод "у редакції Російської Федерації", на чому наполягатимуть лідери Німеччини, Франції і США "при збереженні санкцій, при збереженні риторики підтримки України і звільнення Надії Савченко".  

Маломуж спрогнозував, що виконання Україною Мінських угод "у форматі Росії" призведе до системної конфронтації на політичному грунті, тому що ці угоди не сприйме ні політикум України, ні активісти, ні бійці АТО, ні волонтери, ні представники різних регіонів, особливо західного і центрального.

"А це ще один виток потужної конфронтації, а не консолідації суспільства. І це зараз підігрівається і ініціюється через різні формати - політичні, агентурні та інші. Зараз є така не тільки інформація, а реальні дії, і вже вони реалізуються, внутрішня ситуація для цього формується ", - застеріг екс-голова Служби зовнішньої розвідки.

На його думку, окрім політичної дестабілізації,  наразі на перший план виходять загрози розбалансування суспільства на соціальній, національній, регіональній, релігійній основі.

У цьому контексті Маломуж поінформував, що в Україні зараз є 65 "больових точок" тільки по православ'ю, де йде війна між представниками різних конфесій.

"Це може бути далі потужним імпульсом. Я пам'ятаю початок 90-х років, коли були тисячі подібних  вогнищ протистояння, коли людей вбивали, калічили, захоплювали храми, нищили майно і церковні споруди. Оцей формат не можна допустити, бо він спрацює на той великий сценарій, про який ми говоримо", - наголосив Маломуж.

Він додав, що протидіяти реалізації цього російського сценарію можна тільки шляхом консолідації суспільства навколо ідеї збереження держави.

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-