Година Землі  в Укрінформі

Година Землі в Укрінформі

Укрінформ
17 березня   о 14:00  прес-конференція, присвячена проведенню всесвітньої кампанії Година Землі 2016.

Організатор: Міністерство екології та природних ресурсів України.

Учасники: в.о. міністра екології та природних ресурсів України Ганна Вронська, представник Всесвітнього фонду дикої природи WWF Олена Тарасова, генеральний директор ГО «Фонд «Відкрита політика», учасниця 42 сесії Міжурядової групи експертів зі змін клімату IPCC, канд.істор.наук Ірина Жданова, аташе з наукового та університетського співробітництва Посольства Франції в Україні Сільван Ріголє.

Година Землі була започаткована в м. Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 7000 міст у 172 країнах зі всього світу.

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії вперше у 2009 році. Десятки відомих на всю країну споруд та пам'яток опинилися на одну годину у темряві, щоб привернути увагу України до екологічних проблем нашої Планети. Серед них Хрещатик у Києві, Театр опери та балету в Одесі, Свято-Успенський собор в Полтаві,Тернопільський замок та багато інших.

Мета акції - привернути увагу до проблеми зміни клімату, а саме вимкнути світло на одну годину, щоб показати необхідність об'єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби зі зміною клімату.

Довідки за телефоном (093) 788-95-31, контактна особа - Наталія

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Підсумкові матеріали:

В Годину Землі в Києві та по Україні вимкнуть освітлення десятків знакових споруд

В Годину Землі, яка пройде по всьому світу 19 березня з 20:30 по 21:30, в Києві вимкнуть освітлення Монумента Незалежності, Батьківщини-Матері та Лаврської дзвіниці.

Про це повідомила на прес-конференції, що пройшла у четвер в Укрінформі, координатор Всесвітнього фонду природи WWF  Олена Тарасова, повідомляє корреспондент агентства.

«Попередньо обіцяють вимкнути освітлення в Києві 10 об'єктів. Серед них Софія Київська, Лаврська дзвіниця, Монумент Незалежності, «Батьківщина-мати», - сказала Оксана Тарасова.

За її словами проведення Години Землі має на меті нагадати людям про обмеженість природних ресурсів.

«Кампанія символічна - ми вимикаємо світло для того, щоб сказати, що нам небайдуже, що ми хочемо допомогти нашій планеті. Ми всі використовуємо багато ресурсів, і зараз живемо в борг у наступних поколінь. Наше завдання  - зробити так, що б наші ресурси зберегти для наших нащадків», - зазначила Тарасова.

Знакові об'єкти та пам'ятки культури вимикнуть не тільки в Україні. В минулому році 19 березня, за словами Тарасової, по всьому світу було вимкнено близько 7 тисяч різних знакових споруд.

Зокрема, у Франції, яка доєдналася до Години Землі, як і Україна, у 2009 році, тоді було відключено освітлення понад 200 великих монументів, пам'яток історії, повідомив на прес-конференції аташе з наукового та університетського співробітництва посольства Франції  в Україні Сільван Ріголє. Цього року, за його словами, планується у Годину Землі вимкнути освітлення символу Парижу - Ейфелевої вежі.

Він зазначив, що зараз задля збереження природи важливо об'єднати зусилля як на рівні звичайних громадян, так і на рівні держав.

«Всі дії звичайних громадян мають поєднуватися з діями держав задля лімітування використання енергії, збереження природи та зменшення наслідків кліматичних змін. В цьому напрямку необхідно розмірковувати над різними питаннями щодо економії та переобладнання  домівок, модернізації промислової частини країни щодо збереження енергії», - сказав Сільван Ріголє.

Як зазначила на прес-конференції в. о. міністра екології та природних ресурсів Ганна Вронська, проведення в цьому році Години Землі набуває особливої ваги з огляду на те, що в грудні минулого року відбувся великий Паризькій саміт з питань боротьби зі змінами клімату, де була прийнята нова Кліматична угода, яку узгодили 196 країн світу.

«Це свідчить що більшість країн готові дбати не тільки про економічний розвиток, але й про збереження довкілля. Якщо ми вимикаємо світло ми показуємо, що хочемо вберегти не тільки нашу природу, а готові переходи на нові стандарти енергоефективності, енергозбереження, використання замість викопного палива, інших ресурсів, які нададуть змогу залишити довкілля  нашим нащадкам», - сказала Вроньска.

Також Фонд дикої природи в Україні проводить до Години Землі  інтернет-флешмоб.

«Цього року ми вирішили не просто вимикати світло, а й зробити інтернет-флешмоб «Естафета добрих справ». Крім цього ми плануємо 19 березня провести онлайн-концерт  перед самим вимкненням світла, в якому візьме участь співак ЯрмаК», - сказала Тарасова.

За іі словами, до акції може долучитися кожний - потрібно зняти невеличке відо на тем у про свою добру еко-справу та викласти в соціальних мережах з хеш-тегом # estfeta_dobra, а концерт можна подивитися 19 березня, перед самим вимкнення світла о 19 годині, за посиланням www.goo.gl/nyUfSI.

Година Землі була започаткована у 2007 році в Австралії. Тоді до акції долучилося більш 2 млн чоловік. У 20:30 19 березня люди у 182 країнах світу вимикають на годину світло задля збереження  ресурсів Землі на наступних поколінь. Загалом в минулому році було вимкнено освітлення біля 7 тисяч об'єктів, пам'яток культури по всьому світі.

Україна долучилася до цієї кампанії у 2009 році, у 2015 році в акції прийняли участь 55 міст. Цього року про участь в акції вже зголосилися більше 30 міст нашої країни.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-