Сезам, відчинись! Чи буде державне житло доступним для українців

Сезам, відчинись! Чи буде державне житло доступним для українців

Укрінформ
15 березня об 11.00  круглий стілу на тему: "Реформа інструментів реалізації державної житлової політики"

Організатор: Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»

До участі у заході запрошені: Наталія Козловська, директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ;  Ірина Бєляєва, директор Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України; Станіслав Сташевський, перший віце-президент Будівельної палати України; Віталій Грусевич, виконавчий директор Конфедерації будівельників України; Юрій Андрійчук, голова секретаріату Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Українська асоціація районних та обласних рад”; Сергій Комнатний, перший заступник голови правління Держмолодьжитла; Дмитро Олійник, заступник голови ради Федерації роботодавців України; Євген Ісаєв, голова ради ВА «Укрмолодьжитло»; Павло Матіяш, виконавчий директор Української національної іпотечної асоціації; Світлана Бовсуновська, президент ВГО «Ліга експертів України»; Андрій Гусельніков, віце-президент ВГО «Ліга експертів України»; Ірина Пєша, в.о. директора Державного інституту сімейної та молодіжної політики; Тетяна Шульга, виконавчий директор UKRAINIAN BUILDING COMMUNITY; Олександр Коваль, завідувач сектору управління соціальними ризиками відділу соціальної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, доктор економічних наук, доцент, старший науковий співробітник.

Обговорювались питання:

1. Державна необхідність у житлових програмах, як важіль впливу на економічний, соціальний, демографічний розвиток країни.

2. Модернізація діючих житлових програм та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, як основного інструменту реалізації житлових програм.

Підсумкові матеріали:

"Держмолодьжитло" наголошує на модернізації діючих житлових програм та самого Фонду

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву потребує модернізації для залучення іноземних інвестицій в державні житлові програми.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Реформа інструментів реалізації державної житлової політики" повідомив перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

"Я вважаю, що потрібно розглядати питання модернізації самої Державної фінансової установи. Майже за 25 років робота Держмолодьжитла є сталою, але ми являємося установою, яка не зовсім зрозуміла, можливо, іноземним інвесторам. Маючи ліцензії на діяльність фондів фінансування будівництва та надання фінансових кредитів, ми включені до реєстру неприбуткових організацій, що один одному суперечить. Інвестори, з якими ми проводимо перемовини, які готові і розглядають питання вкладання коштів в державні житлові програми, і у співпраці з фондом, звичайно, вони бачать основною метою свій прибуток. Тому над цим потрібно працювати і модернізовувати саму фінансову установу", - зазначив Комнатний.

Водночас, як зазначила директор департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Наталія Козловська, попри складну економічну ситуацію в країні, обсяги введення в експлуатацію житла за минулий рік збільшилися на 13, 4%.

"Всі ті програми, які ми реалізуємо, в тому числі виконавцем є Держмолодьжитло, завжди впливали позитивно на розвиток будівельної галузі. Але враховуючи відсутність фінансування за два останніх роки з державного бюджету основних програм, це -  пільгове молодіжне кредитування, це - програма будівництва доступного житла, наштовхує на думку, що необхідно іти шляхом їх удосконалення, модернізації і зміни курсу їх реалізації", - зауважила вона.

Фото тут

Відео заходу:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-