Який порядок набору військовослужбовців до лав Нацгвардії

Який порядок набору військовослужбовців до лав Нацгвардії

Укрінформ
11 березня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Порядок набору військовослужбовців на контрактну службу до бригади оперативного призначення НГУ". (Зала 1)

Спікер:  Начальник відділу Управління кадрової роботи полковник Віктор Голумбівський.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

У НГУ розпочали набір бійців до бригад оперативного призначення

Національна гвардія України розпочала набір військовослужбовців на контрактну службу до бригади оперативного призначення.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив начальник відділу Управління кадрової роботи полковник Віктор Голумбівський.

"Основне призначення бригади оперативного реагування - це терористичні загрози та мобільні підрозділи даної бригади. З початком формування такої бригади постало питання щодо залучення молоді та громадян України до нововведення. Частина абсолютно нова, її формування абсолютно відрізняється від інших бригад в нашій державі. Ми ретельно вивчаємо кожного кандидата", - сказав Голумбівський.

Він додав, що частина формується за принципами та стандартами НАТО. Згідно з вимогами, вік кандидатів на контрактну службу до бригади оперативного призначення має бути від 20 до 50 років. Розглядають і кандидатів віком від 50 до 60 років, але НГУ великою мірою звертає увагу на фахівців військової справи. Голумбівський зауважив, що найбільше НГУ цікавить вік кандидатів від 20 до 45 років.

Полковник наголосив, що відбір кандидатів до бригад оперативного реагування складається з 4 основних частин. Зокрема, це загальна співбесіда, а також відбір кандидатів на полігоні. Після проходження попередніх випробувань формуються наступні.

Голумбівський наголосив, що боєць за контрактною формою  в бригаді оперативного призначення забезпечений повним соціальним пакетом та має заробітню платню від 10 тис. гривень. Плата залежить від посади, але не менше вказаної суми.

Полковник зауважив, що будь-хто може подати заявку, НГУ розглядає усі заяви кандидатів.

Водночас, керівник прес-служби Національної гвардії України Світлана Павловська поінформувала, що планується створити 4 таких бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-