Для злочинців закритий кордон

Для злочинців закритий кордон

Укрінформ
3 березня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Про стан протидії організованим злочинним угрупуванням та ситуацію на КПВВ на лінії розмежування". (Зала 1)

Спікер: помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Обстановка на кордоні напружена, але контрольована - Слободян

Впродовж тижня ситуація на українсько-російському кордоні та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками залишається напруженою.

 Про це на брифінгу в Укрінформі заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

"Обстановка залишається напруженою, але контрольованою", - зазначив Слободян.

За його словами, з минулого тижня російсько-терористичні угруповання двічі зідйснили провкативні обстріли - 27 лютого був обстріляний контрольний пост КПВВ "Золоте", на якому прикордонники несуть службу спільно з підрозділами ЗСУ. 2 березня зі сторони Олександрівки, що знаходиться на непідконтрольній території, був обстріляний контрольний пункт в'їзду-виїзду "Мар'їнка".

Також, як повідомив Слободян, в смузі безпеки вздовж лінї бойових зіткнень прикордонники виявили 37 транспортних засобів, якими порушники намагалися перевезти через КПВВ вантажі без супровідних документів.

Крім того, за минулий тиждень, за даними Держприкордонслужби, вздовж лінії бойових зіткнень та на адмінмежі прикордонники зафіксували 2 безпілотних літальних апарати, 4 вертольоти та 1 літак.

Прикордонники виявили спирту та цигарок майже на 1 млн грн

Прикордонники Котовського прикордонного загону спільно з працівниками СБУ та фіскальної служби виявили велику партію спирту та цигарок.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

"В ході оперативних заходів прикордонники спільно з представниками фіскальної служби та СБУ на трасі "Одеса-Київ" зупинили мікороавтобус "Фольксваген" під керуванням нашого співвітчизника, в якому виявили 400 ємностей по 5 л кожна зі спиртом", - сказав Слободян.

Він повідомив, що за рішенням суду було проведено огляд помешкання  порушника, в ході якого було виявлено ще  457 пластикових ємностей зі спиртом. Загалом, було виявлено 4375 літрів спирту та 350 літрів горілки.

Також в ході огляду в будинку водія знайшли 3,5 тисячі пачок цигарок молдовського та російського виробництва та 1500 пачок українських цигарок.

"Попередня вартість конфіскату сягнула близько 1 млн гривень. На даний час проводяться подальші слідчі дії", - зазначив Слободян.

За січень прикордонники виявили 18 злочинних груп  - Слободян

Держприкордонслужба за січень 2016 року виявила 18 злочинних груп.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

"Лише в січні 2016 року оперативними підрозділами Держприкордонслужби вже виявлено 18 злочинних груп, до складу яких входило 140 осіб", - сказав Слободян.

За його словами, за результатами судових рішень вже засуджено 4 особи. В минулому році, за даними, які навів Слободян, підрозділи Держприкордонслужби разом з правоохоронними органами виявили 219 злочинних груп, діяльність 166 з них припинена. Найбільше виявлено груп, що займалися організацією незаконної міграції - 74, а також ті, що причетні до незаконного промислу - 53. За результатами розгляду справ у судах 132 особам винесено 127 вироків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-