Патріотичне виховання школярів в контексті кримського спротиву - 26 лютого

Патріотичне виховання школярів в контексті кримського спротиву - 26 лютого

Укрінформ
17 лютого о 10.00 відбулася презентація методичних рекомендацій для проведення виховних заходів в загальноосвітніх навчальних закладах до Дня початку кримського спротиву - 26 лютого. (Зала 2)

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники заходу:

Еміне Джеппар - радник з питань Криму Міністра інформаційної політики України;

Наталія Бєскова  - заступник директора департаменту, начальник відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти;

Валентина Потапова - координатор освітніх проектів Центру громадянської просвіти «Альменда».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Посібник з історії спротиву російській окупації Криму отримають усі навчальні заклади України

Методичні рекомендації для проведення виховних заходів у загальноосвітніх навчальних закладах до Дня початку кримського спротиву, що відзначатиметься 26 лютого, будуть передані практично в усі навчальні заклади України.  

Про це в середу під час прес-конференції в Укрінформі розповіли представники Міністерства інформаційної політики, Міносвіти та правозахисних організацій, які спільно представили згаданий методичний матеріал.

«Українські школярі мають знати про ці події, адже на сьогодні в Україні існує міф, що в Криму не було спротиву російській окупації. Це не є правдою, такий спротив був, і він продовжується й понині», - зазначила з цього приводу радник з питань Криму міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

Координатор освітніх проектів Центру громадської просвіти «Альменда» Валентина Потапова розповіла, що в ході  роботи з формування посібника довелося систематизувати величезний масив фактів, які переконливо свідчать про активний спротив населення Криму російській  навалі. До збірника увійшли матеріали навіть з російського фільму про окупацію Криму, де можновладці фактично зізнаються у скоєнні злочину.

«У цьому фільмі президент РФ та інші учасники кримських подій розповідають, як вони захоплювали український флот, як було віддано розпорядження про захоплення Криму, про те, що вони були готові застосувати ядерну зброю. Це їх зізнання у скоєному злочині», - зазначила Потапова.

В свою чергу, Дарія Свиридова, представник Української Гельсінської спілки з прав людини, повідомила, що в основу цих методичних матеріалів були покладені  дослідження групи правозахисних організацій, які з перших днів захоплення Криму,  з лютого 14-го року,  дуже активно фіксували всі порушення міжнародного права та прав людини.

«Весь матеріал перевірений та достовірний. Він створений на основі моніторингу фактичних подій, які відбувалися на півострові. Він містить також  об'єктивний правовий аналіз того, що сталося, як саме такими діями Російської Федерації були порушені  норми міжнародного права», - сказала Свиридова.

Представниця Міносвіти Наталія Бєскова повідомила, що згадані матеріали  пішли не лише у школи, але й у вищі та у професійно-технічні навчальні заклади.

«Ми пропонуємо довести цей матеріал учителям, які проходять курси підвищення кваліфікації в інститутах післядипломної педагогічної освіти. Тобто, кожен учитель, який викладає будь-який предмет, має пройти такі курси. Водночас, це прекрасний матеріал для вчителя історії, для вчителя правознавства та для вчителя географії», - зазначила Бєскова.

Вона запевнила, що Міносвіти включить «кримський» посібник до переліку методичних матеріалів, обов'язкових до використання у навчальному процесі.

«Ця колосальна робота не пропаде даремно», - наголосила Бєскова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-