Інформує Держприкордонслужба

Інформує Держприкордонслужба

Укрінформ
11 лютого о 13.15 відбувся брифінг щодо ситуації на державному кордоні України. (Зала 1)

Спікер: помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Прикордонники тимчасово відновлюють строкову службу

Державна прикордонна служба України з метою підвищення ефективності виконання поставлених завдань і у відповідності до викликів часу тимчасово відновить призов на строкову службу.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів у четвер помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

"Загалом Державна прикордонна служба готова прийняти близько 4 тисяч військовослужбовців-строковиків. Солдат плануємо відбирати на конкурсній основі та направляти до органів охорони кордону після проходження двомісячного навчання у Навчальному центрі відомства", - уточнив прес-секретар.

За його словами, всі строковики проходитимуть службу на ділянках поза зоною АТО на посадах молодших інспекторів ІІІ категорії, водіїв, кінологів та кухарів. А у разі бажання - їм надаватиметься пріоритетне право перейти на контрактну службу по закінченню строкової служби.

Одним із шляхів підвищення мотивації строкової служби є направлення солдат до підрозділів за місцем проживання. Зараз у відомстві триває комплекс заходів, пов'язаний із підготовкою місць проживання строковиків, уточнення програм підготовки та інших аспектів роботи із цією категорією особового складу.

"У разі, якщо військовослужбовець буде сумлінно виконувати службові обов'язки та не допускатиме порушень військової дисципліни і статутного порядку, командуванню підрозділів буде надане право приймати рішення про дозвіл військовослужбовцю відвідувати домівку у нічний та вільний від служби час. І навпаки: якщо солдат недобросовісно ставитиметься до виконання службових обов'язків, він буде направлений для проходження служби у більш віддалені підрозділи на інших ділянках кордону", - наголосив Слободян.

Нагадаємо, що призов на строкову службу у прикордонному відомстві не здійснювався з 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-