Національна Рада Реформ: звіт по реформах за 2015 рік

Національна Рада Реформ: звіт по реформах за 2015 рік

Укрінформ
12 лютого о 12.30 відбувся прес-брифінг на тему: "Національна Рада Реформ: звіт по реформах за 2015 рік". (Зала 1)

Спікер: Дмитро Шимків, секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України.

Розглядалися питання:

- Результати діяльності Нацради реформ у 2015 році.

- Презентація звіту по реформах за 2015 рік.

- Статус виконання Стратегії сталого розвитку «Україна-2020».  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Шимків не бачить причин для відтермінування закону про держслужбу

Процедури щодо розробки нормативних актів до нового закону "Про державну службу" вже запущені, тому причин для його відтермінування немає.

Про це на брифінгу в Укрінформі у п'ятницю заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

"Я не бачу причин, чому цей закон (про держслужбу - ред.) може бути відтермінований, тому що підзаконні акти вже напрацьовуються Нацдержслужбою", - сказав він.

Заступник глави АПУ додав, що у робочих групах по підготовці цих документів активно працюють громадські активісти, які брали участь у розробці закону про держслужбу, а також працівники Адміністрації Президента.

"Матеріали і процедура вже запущені, причин для відтермінування немає", - переконаний Шимків.

Нагадаємо, 10 грудня Верховна Рада прийняла закон про державну службу, за яким державні службовці будуть призначатися за конкурсом, а можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства обмежується. Він набирає чинності з 1 травня 2016 року, а не з 1 січня, як планувалося спочатку. Як пояснили народні депутати, це пов'язано з необхідністю внесення змін в інші правові акти.

Шимків запевняє, що 70% рішень Нацради реформ уже виконано

Національна рада реформ у 2015 році ухвалила 209 рішень, 70% з яких уже виконано.

Про це заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на брифінгу в Укрінформі.

"Ми маємо 18 пріоритетних реформ. Для того, аби знаходити порозуміння і обговорювати найскладніші питання, була створена Національна рада реформ. Цей майданчик працював 17 разів у 2015 році. Було обговорено понад 30 тем, прийнято 209 рішень. 70% з цих рішень виконані", - сказав Шимків.

Він уточнив, що основою для процесу реформування в Україні торік стали шість стратегічних документів: Угода про асоціацію з ЄС, "Стратегія-2020", Коаліційна угода, Меморандум з МВФ, Програма дій уряду на 2015 рік, а також програма законодавчої підтримки реформ Верховної Ради.

Загалом, як зауважив Шимків, торік було прийнято понад 300 реформаторських документів - як указами Президента, так і законодавчими ініціативами та постановами уряду.

"Але ми бачимо, що дві реформи мають сильне відставання - це реформа державного управління та охорони здоров'я", - наголосив заступник глави АП, додавши, що найкраще суспільство оцінює реформу Збройних Сил та безпеки, просування України у світі, а також реформу правоохоронної системи, зокрема появу патрульної поліції.

Нацрада реформ знову засідатиме уже після звіту уряду у парламенті

Наступне засідання Національної ради реформ відбудеться уже після звіту уряду у Верховній Раді України, який заплановано на 16 лютого.

Про це заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на брифінгу в Укрінформі.

"Оскільки наступний тиждень - це звіт уряду, то я думаю, що після нього ми будемо планувати наступне засідання Національної ради реформ", - сказав він.

Шимків не виключив, що наступне засідання Нацради буде присвячено темі приватизації, яка мала обговорюватися на останньому засіданні, перерваному через суперечку між міністром внутрішніх справ Аваковим та головою Одеської ОДА Саакашвілі.

Шимків озвучив пріоритетні реформи України на 2016 рік

Пріоритетами України у 2016 році будуть антикорупційна реформа, судова реформа, держуправління та децентралізація.

Про це заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на брифінгу в Укрінформі.

"У 2016 році ми розглядаємо чотири пріоритети. Усі інші напрямки будуть знаходитися у сфері інтересу Національної ради реформ, але ці чотири будуть основними - це антикорупція, судова реформа, реформа державного управління та децентралізація", - сказав він.

Шимків підкреслив, що ці реформи є ключовими та системними для всієї країни.

"Тобто ключовими і фокусними повинні залишитися ці чотири реформи, а всі інші просто повинні продовжуватися. Національна рада реформ залишатиметься майданчиком для їх обговорення", - наголосив заступник глави АПУ.

Шимків вірить у компроміс між МОЗ і профільним комітетом щодо медреформи

Секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків вірить, що Міністерство охорони здоров'я і Комітет Верховної ради з питань охорони здоров'я знайдуть компроміс щодо медреформи і процес змін у галузі нарешті буде запущено.

Про це він заявив на брифінгу в Укрінформі.

"Я знаю всіх людей, які залучені до питання реформування охорони здоров'я, вони всі можуть знайти компроміс. Я не бачу жодних причин, чому це не може відбутися", - сказав Шимків.

Він додав, що "певне обговорення" запропонованих Міністерством охорони здоров'я законопроектів, яке тривало протягом літа і осені, на жаль, завадило ухваленню дуже важливих законів, які могли б значно пришвидшити медреформу. "Але я впевнений, що здоровий глузд переважатиме у всіх, і люди зможуть знайти порозуміння", - зазначив заступник глави АПУ.

Шимків нагадав, що закупівлі ліків за державними програмами через міжнародні організації, які називають досягненням 2015 року, також були досить складною і скандальною темою, навколо якої точилися бої у публічному просторі.

"Так сталося, що мене попросили промодерувати цю дискусію, яка тривала 9 годин, і мені вдалося знайти  порозуміння між різними точками зору щодо створення одного спільного закону. Я в це вірю, я це бачу і залишаюсь оптимістом щодо всіх реформ, які проводяться в Україні", - резюмував він.

Понад 380 міст України уже з 3G - Шимків

Понад 380 міст України наразі уже покрито 3G-зв'язком.

Про це заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на брифінгу в Укрінформі.

"Програма "Цифрова Україна" також має певні досягнення. Було багато скепсису щодо 3G, але ми провели тендер, отримали 11 млрд грн до державного бюджету і вже сьогодні більше, ніж у 380 містах України 3G доступне споживачам", - наголосив Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-