Хто перешкоджає розвитку протезної галузі в Україні

Хто перешкоджає розвитку протезної галузі в Україні

Укрінформ
11 лютого о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: «Громадські активісти закликають Мінсоцполітики негайно розпочати реформи задля отримання якісного протезування в Україні». (Зала 1)

Організатор: ГО «Підмога.інфо».

Учасники: Олексій Краснощоков, керівник ГО «Підмога.інфо»; Наталя Воронкова, керівник ГО «Волонтерська сотня «Доброволя»; Юрій Богданов, радник ГО «Підмога.інфо».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Мінсоцполітики має негайно розпочати реформи задля отримання якісного протезування в Україні - волонтери

Громадські активісти закликають Міністерство соціальної політики негайно розпочати реформи задля отримання якісного протезування в Україні.

Відповідну заяву оприлюднив на прес-конференції в Укрінформі керівник ГО "Підмога.інфо" Олексій Краснощоков.

"Чому гарячі лінії проводять активісти, чому волонтери надають психологічну допомогу військовим, чому відсутня співпраця з міжнародними організаціями? Міністерство нічого не робить. Я двічі звертався до міністра і надавав пропозиції, і ні одна з моїх пропозицій не була почута. Мінсоцполітики нічого не запланувало, щоб покращити життя і забезпечення людей з інвалідністю технічними засобами ребіалітації", - сказав він.

Краснощоков провідомив, що наразі 419 осіб, які постраждали в АТО,  знаходяться у базі даних на протезування. За кордоном із них за державною програмою було протезовано всього 11 осіб.

На прес-конференції повідомили, що канадські та американські протезисти готові знову прилетіти до України, щоб навчити наших 9 протезистів, передати нові технології. "Лист підтримки від Мінсоцполітики щодо цієї ідеї є, але при цьому ми маємо відповідь від Львівського казеного заводу, що з ними міністерство не уклало договіру на забезпечення технічними засобами реабілітації, тобто вони не можуть закупити комплектуючі. Таким чином знову виникають проблеми, з якими мають справлятись волонтери", - підкреслив Краснощоков.

У свою чергу, радник ГО "Підмога.інфо" Юрій Богданов зауважив, що необхідно створити громадську Раду реформ при Мінсоцполітики.

"Поки не буде реально контролюючого органу при цьому відомстві, його неможливо буде реформувати. Ми у стані війни вже  2 роки і у нас немає нормально реєстру учасників АТО, які потребують соціальної допомоги", сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-