Актуально з кордонів

Актуально з кордонів

Укрінформ
28 січня о 12.00 відбувся брифінг: "Актуально з кордонів" за участю помічника голови Державної прикордонної служби України - прес-секретаря Олега Слободяна. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

На заході йшлося  про ситуацію на державному кордоні України та актуальні питання діяльності Державної прикордонної служби України.

Підсумкові матеріали:

Рівень незаконної міграції на українському кордоні залишається незмінним - ДПСУ

Рівень незаконної міграції на українському кордоні не перевищує минулорічні показники.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян у четвер на брифінгу в Укрінформі.

"З початку 2016 року співробітники Державної прикордонної служби вже виявили 109 незаконних мігрантів, що залишається на рівні попереднього року, коли було затримано 108 незаконних мігрантів", - зазначив прес-секретар.

За його словами, відразу 14-тьох нелегалів за допомогою тепловізійного пристрою виявили на ділянці відповідальності відділу "Косино" прикордонники Мукачівського загону.

"Незаконні мігранти прямували в бік кордону з Угорщиною. У ході співбесіди було з'ясовано, що всі є вихідцями з Афганістану та мали намір незаконно потрапити до країн Європейського Союзу. На даний момент розробка даного каналу незаконної міграції триває", - повідомив Слободян.

Прикордонники з початку року виявили понад 7 кг наркотичних та психотропних речовин

З початку року українські прикордонники виявили понад 7 кг наркотичних та психотропних речовин.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян у четвер на брифінгу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Протягом 2016 року прикордонники вже виявили понад 4,5 кг наркотичних речовин, що у 15 разів більше за аналогічний період минулого року, та понад 2 кг  психотропних речовин, що у 2,5 раза перевищує показники минулого року", - уточнив прес-секретар.

Він повідомив, що чергове незаконне переміщення наркотичних засобів через державний кордон припинили прикордонники Луцького загону спільно із співробітниками Служби безпеки України та митниці у міжнародному пункті пропуску "Пулемець", що в Шацькому районі Волинської області.

"У ході перевірки і огляду рейсового автобусу, який прямував зі Львова до Бреста було виявлено пасажира (мешканця Львівщини), до тіла якого скотчем до спини було приклеєно пакунок з кілограмом порошкоподібної речовини. Експрес-аналіз показав, що виявлена речовина є амфітаміном. Громадянина затримано. Співробітниками СБУ проводиться слідство", - сказав Слободян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-