Річний звіт роботи Товариства Червоного Хреста України: цифри, факти, витрачені кошти

Річний звіт роботи Товариства Червоного Хреста України: цифри, факти, витрачені кошти

Укрінформ
22 січня о 13.00 відбулася прес-конференція, на якій буде представлений звіт роботи Товариства Червоного Хреста України за 2015 рік та озвучені цифри, факти, витрачені кошти та категорії людей, які отримали допомогу. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 Учасники: Іван Усіченко - президент ТЧХУ; Олег Михайлов - волонтер, юрист, член Правління ТЧХУ; Юлія Оліференко -  волонтер, молодіжний лідер ТХЧУ; представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця та представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста; Євгеній Черенок - волонтер, командир Бориспільського загону швидкого реагування ТЧХУ; Ольга Кудаєва - віце-президент ТЧХУ, голова Луганської обласної організації.

Довідково. 22 січня, у Слов'янську (Донецька обл.) відбудеться презентація спільного проекту ТЧХУ з Люксембурзьким Червоним Хрестом, в рамках якого протягом серпня-грудня 2015 року повністю відновлені 10 будинків третьої категорії зруйнованості. Головна мета проекту - допомогти людям, які залишилися без житла. Сума на відновлення будинку передбачалася в розмірі 10 000 євро. Крім суми, яка відведена, люди отримали ваучери на товари для облаштування будинку. Подібні програми дуже важливі в рамках забезпечення умов проживання осіб, що постраждали від збройного конфлікту в Україні.

Підсумкові матеріали:

Червоний Хрест звернеться до правоохоронців у разі невдачі самоперевірки щодо корупції

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) звернеться по допомогу до правоохоронних органів, якщо не зможе впоратися з перевіркою після розслідування Слідства.інфо про корупцію в організації.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявив президент ТЧХУ Іван Усіченко.

"На тлі того великого обсягу роботи, який виконують організації Червоного Хреста, мені соромно і прикро, що ми опинилися в такій ситуації. Продовжується перевірка Київської міської організації, Київської обласної організації, яка триватиме тиждень чи два. У випадку, якщо ми з цим не справимося, бо в нас сищиків немає, значить,  займатимуться правоохоронні органи", - сказав Усіченко.

Президент ТЧХУ додав, що ніколи не захищав тих, хто чинить зловживання, і не прощав помилок, які  шкодять справі надання допомоги незахищеним верствам населення.

"Я розумію завдання журналістів. Ви нам допомогли. Я думаю, що ми не будемо покривати абсолютно ці питання (щодо можливих фактів корупції. - Ред.), - запевнив Усіченко.

Він поінформував, що сьогодні відбулося засідання президії Товариства, на якому всі керівники обласних організацій і  члени президії засудили виявлені журналістами факти  і запевнили у готовності виправити ситуацію.  

"Прийнята постанова для покращення цієї роботи. Через тиждень-два буде проведено правління Київської міської організації Червоного Хреста і районних (Деснянської, Солом'янської та Шевченківської. - Ред.) організацій, де є ці порушення або зловживання", - зазначив Усіченко.

Нагадаємо, у програмі "Слідство. Інфо" від 13 січня йшлося про те, що окремі представники Червоного Хреста продають гуманітарну допомогу, яка повинна надаватися людям безкоштовно, беруть гроші за медичні курси, та про інші порушення.  Про це спочатку почали писати у соцмережах волонтери організації, а потім ці факти підтвердилися під час журналістського розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-