Ісламська держава: генезис і нові тренди

Ісламська держава: генезис і нові тренди

Укрінформ
26  січня о 14.00 відбулася презентація книги "Ісламська держава: генезис і нові тренди". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: ГО "Арабський дім", ВГО "Український центр ісламознавства".

Учасники: Олександр Аулін - кандидат філософських наук, пре- зидент ВГО «Український центр ісламознавства»; Денис Брильов -  кандидат філософських наук, директор ГО«Центр академічного ісламознавства»; Рустем Жангожа -  доктор філософських наук, доктор політичних наук, головний науковий співробітник ДУ «Інституту всесвітньої історії» HAH України; Закарія Джабер - кандидат історичних наук, голова відділу зовнішніх зв'язків ГО «Арабський дім»; Юрій Кочубей - кандидат філологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського HAH України; Закут Салах - доктор філософських наук, професор, голова правління ГО «Арабський дім»;  Мохаммед Касем Аль-Асаад - Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні; Шорш Халід Саід - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні; Парвін Моазамі Гударзі - Аташе з питань культури посольства Ірану в Україні.

Підсумкові матеріали:

Ірак може звільнитись від ІДІЛ уже цього року - посол Халед

Звільнення територій Іраку, які були захоплені бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ, або ДАЕШ), може відбутися вже у 2016 році.

Про це заявив посол Іраку в Україні Шорш Халід Саід під час презентації книги "Ісламська держава: генезис і нові тренди" в Укрінформі.

"ДАЕШ не є якоюсь маленькою силою. Її бойовики захопили третину територій Іраку та четверту частину Сирії (лише ДАЕШ, я не  кажу про інші угруповання). Правда, ми вже змогли звільнити  значну частину територій: це і Тікріт, і Бейджи, і Сінджар, і Рамаді. Я думаю, що 2016 рік для нас в Іраку буде роком, коли ми звільнимо всю територію Іраку від ДАЕШ", - сказав посол.

За його словами, наразі основні сили терористів сконцентровані навколо їх оплоту в місті Мосул.

Коментуючи кореспондентові агентства перспективи звільнення території сусідньої Сирії від ІДІЛ, Саід вказав на важливість результатів мирних переговорів по Сирії в Женеві 29 січня (так звана "Женева-3"). "Стосовно Сирії, то багато що залежить від "Женеви-3", яка буде 29 січня. Якщо буде політичний успіх, то можна сподіватися, що ІДІЛ скоро не буде в Сирії. Це все великою мірою залежить від результатів переговорів у Женеві", - заявив він, визнавши, що переговори будуть "дуже складні".

Водночас, посол відкинув можливість залучення іракської армії до військової операції по боротьбі з ІДІЛ на території Сирії. "Поки це питання не стоїть на порядку денному", - зазначив Саід.

На думку очільника іракської дипустанови, перемогти терористів з ІДІЛ можна лише спільними зусиллями країн регіону та міжнародної спільноти, оскільки проблема вже вийшла за межі Близького Сходу.

"Проблема ДАЕШ  - серйозна і надовго. Вона вирішується не лише військовим шляхом. Необхідно діяти і через діалог між релігійними діячами, важливо, щоб був діалог між різними течіями в ісламі і, звичайно, між  мусульманами та християнами. Адже "ДАЕШ" вміло використовує ці проблеми та розбіжності", - наголосив Шорш Халід Саід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-