Культурне середовище та ситуація в Криму

Культурне середовище та ситуація в Криму

Укрінформ
14 січня о 12.30 відбулася презентація комплексного дослідження «Культурне середовище та ситуація в Криму».  (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатор: ДП «Кримський дім».

Доповідачі: Олексій СКОРИК, в.о. директора Державного підприємства “Кримський дім”; Олександр ШУЛЬГА, кандидат соціологічних наук, керівник Дослідницького центру «SPHERA»; Віталій ЗАХАРЧУК, завідувач відділу проектної діяльності Державного підприємства “Кримський дім”.

Довідково. Дослідницький центр «SPHERA» на замовлення Державного підприємства «Кримський дім» провів комплексне дослідження присвячене змінам та актуальній ситуації у культурній сфері в Криму. Крім того, були досліджені питання торгівельної та енергетичної блокад Криму.

Метою дослідження було отримати якомога ширший спектр думок та оцінок по обидва боки фактичного кордону, як тих людей, хто залишився жити на півострові, так і вимушених переселенців з Криму щодо ситуації, яка склалася у культурній сфері на півострові та можливих наслідків останніх подій навколо торгівельної та енергетичної блокади.

Підсумкові матеріали:

Більше половини опитаних кримчан висловилися на користь блокади Криму - опитування

Більше половини опитаних кримчан підтримують громадянську блокаду Криму і вважають, що основним аргументом на її користь є те, що торгувати з окупантами української території аморально.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив співробітник Дослідницького центру SPHERA Олександр Шульга.

«Більше половини кримчан-респондентів, які мешкають на півострові і переїхали на материкову Україну, вважають що громадянська блокада Криму виправдана. Протилежної думки дотримується чверть опитаних", - повідомив Шульга.

За його словами, головними аргументом на користь блокади є те, що «не етично торгувати з тими, хто окуповував українську територію».

Друга найбільш популярна думка опитаних - блокада зупинила корупційні схеми олігархів і не дала їм заробляти на тому, що «окупаційна влада перевозила через Крим і торгувала в Росії українськими контрабандними товарами».

Ще одна частина респондентів вважає, що блокада Криму «дає можливість подорожчання Криму для Росії і таким чином прискорює його деокупацію».

Четвертий мотив на користь блокади - «вона повернула питання Криму до порядку денного України і світової спільноти» і таким чином розв'язала інформаційну проблему Криму, про окупацію якого вже стали забувати.

Деяка частина респондентів підтримала блокаду, оскільки вважають, що «Крим ресурсний залежний від України регіон», - відзначив Шульга.

І шостий аргумент на користь акції - необхідність тиску на кримську владу і вимога припинення політичного переслідування проукраїнськи налаштованих активістів, повідомив експерт.

«Ті, хто не підтримував блокаду Криму, а це чверть опитаних, вважають, що вона не вплине на економіку Криму, а в першу чергу позначиться на простих кримчанах", - розповів Шульга.

При цьому опитані, як з аргументами «за» блокаду, так і «проти» неї, вважають, що якби блокада була влаштована з самого початку анексії Криму, то вона мала б більший результат і ефект.

У четвер в Укрінформі відбулася презентація комплексного дослідження організації «Крымский дом» на тему «Культурне середовище в Криму після анексії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-