Вічна пам'ять чи вічне забуття?

Вічна пам'ять чи вічне забуття?

Укрінформ
25 грудня о 10.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Вічна пам'ять чи вічне забуття: обговорення проблем допомоги родинам загиблих героїв». (Зала 2) 

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Учасники: Ольга Богомолець, член опікунської ради платформи «Люди допомагають людям»; Артур Дерев’янко, голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО; Ірина Міхнюк, дружина загиблого героя Олега Міхнюка, представник координаційної ради платформи; Еліна Галва, дружина загиблого героя В'ячеслава Галва, представник координаційної ради платформи; Олена Гуменюк, дружина загиблого героя Олександра Гуменюка, представник координаційної ради платформи; Тетяна Циганок, дружина загиблого героя Сергія Циганка, учасниця платформи; Світлана Сухенко, дружина  загиблого героя Максима Сухенко, учасниця платформи; Микола Шпаковський, меценат, компанія "Укрмедстар"; Руслан Єрьомін, координатор платформи "Люди допомагають людям"; Валентина Крицька, прес-секретар платформи "Люди допомагають людям"; Ігор Найда, меценат, член опікунськоі ради, директор по персоналу корпораціі "Юрія-Фарм"; Віталій Гевель, регіональний директор Київської регіональної дирекції Райфайзен – банк Аваль; Оксана Бикова, директор TCB IT –Solutions; Юрій Михайлюк, IT-розробник TCB IT-Solutions; Олена Дерев’янко, віце-президент PR-ліги; Ігор Горін, директор компанії PORTMONE.COM; Олег Галенко, меценат платформи "Люди допомагають людям". 

Громадське обговорення проблем допомоги родинам загиблих героїв пройде в рамках підведення підсумків року роботи благодійної  платформи «Люди допомагають людям» - інструменту  прямої  адресної допомоги непрацездатним членам сімей загиблих, внаслідок трагічних подій на Майдані і на сході України, створеної за ініціативою громадського діяча Ольги Богомолець.

Довідково. Платформа «Люди допомагають людям» розпочала свою роботу в грудні 2014 року та була вперше презентована Ольгою Богомолець під час зустрічі  з родинами загиблих в  Дніпропетровську у травні 2015 року. Місія платформи «Люди допомагають людям» –створення прозорої системи соціального захисту людини. Платформа – це нова громадська модель управління державою, в котрій милосердя підведене на той високий рівень людського прагнення справедливості, гідності і віри, заради якого віддавали своє життя герої.

«Люди допомагають людям» – перша в Україні прозора програма  благодійної допомоги без звичайних і незручних фондових операцій.  Всі кошти, які перераховують,  благодійники,  потрапляють на  персональні карткові рахунки учасників платформи. Понад 130 родин  вже отримали допомогу на суму 1 млн. 300 тис. грн.

Вшанувати пам'ять загиблих та допомогти їх сім’ям може будь-яка людина з будь-якої точки земної кулі на користь конкретно обраної сім’ї або декільком родинам одразу. На сайті https://lpl.com.ua/ ви можете ознайомитеся з умовами та отримати поради щодо благодійних внесків.

Підсумкові матеріали:

Богомолець презентувала нову модель соцзахисту - платформу «Люди допомагають людям»

В Україні потрібно створювати такі механізми соціального захисту, що можуть стати фундаментом нової концепції надання державної допомоги.

Про це у п'ятницю під час презентації в Укрінформі платформи адресної допомоги родинам загиблих в АТО «Люди допомагають людям» сказала народний депутат України Ольга Богомолець.

«Сьогодні ми презентуємо нову модель соціального захисту - платформу «Люди допомагають людям». Наше завдання не тільки критикувати державу, не тільки боротися з корупцією, а й створювати нові механізми, які будуть закладати новий фундамент для держави в розумінні того, що держава має виконувати функцію сервісу», - сказала Богомолець.

За її словами, ще з часів Майдану було багато зловживань навколо благодійної допомоги постраждалим, пораненим та сім'ям загиблих під час Революції гідності, тому платформа «Люди допомагають людям» базується на механізмі прямої адресної допомоги родинам загиблих воїнів АТО, в яких залишилися неповнолітні діти або батьки-інваліди.

«Не існує фонду, не існує ніякого проміжного механізму, люди самі через платформу обирають, кому вони можуть або хочуть допомогти», - сказала нардеп.

Вона зазначила, що співробітники платформи перевіряють інформацію по кожній родині, співпрацюючи із органами місцевої влади, із урядовими установами, а також з силовими структурами. Ця умова, додала Богомолець, прописана в договорі відповідальності з партнерами проекту, які забезпечують транзакції коштів.

Переказ коштів здійснюється офіційними партнерами проекту «Райффайзенбанком Аваль» та системою «Портмоне» безпосередньо на картковий рахунок родини. Як повідомили представники партнерів, всі транзакції здійснюються безкоштовно.

Надати грошову допомогу можна на сайті платформи «Люди допомагають людям». Також на сайті можна побачити скільки родині необхідно коштів на рік, скільки вже зібрано. Загалом на платформі розміщена інформація про 156 сімей, які залишилися без годувальника.

Як зазначила дружина загиблого героя Максима Сухенко Світлана, важливі не стільки гроші, скільки розуміння того, що про них не забули, що оточуючі не залишаються байдужими.

Член координаційної ради, дружина загиблого героя України Олега Міхнюка Ірина повідомила, що ті родини, які втратили годувальника, але він не має статусу учасника бойових дій, також не залишаються без уваги.

«Потрібно свідчення бійців, що годувальник дійсно знаходився в зоні АТО, дійсно там загинув», - сказала вона.

Крім грошової допомоги, можна долучитися до підтримки іншими способами. На сайті проекту є опція «Хочу допомогти», де кожен бажаючий може розмістити інформацію щодо надання родинам певних послуг, наприклад психологічної допомоги, допомоги в навчанні, працевлаштуванні, медичні послуги тощо.

Як повідомила Богомолець, планується охопити такою допомогою всі родини загиблих в АТО і розвивати платформу в напрямку надання допомоги бійцям, що в ході проведення бойових дій отримали статус інваліда 1 групи.

"Родини героїв, які загинули в АТО, потрапляють на платформу «Люди допомагають людям" (https://lpl.com.ua) двома шляхами: зателефонувавши на гарячу лінію, номер якої розміщений на буклеті 097 75 47 476, 066 409 89 11. Ці буклети є в обласних адміністрація, соціальний працівник дає інформацію родині про вимоги. На сьогоднішній день вимоги - це втрата годувальника, там, де залишилися діти-сироти та батьки-інваліди. Ці родини у нас стоять в пріоритеті. Як тільки всім цим родинам ми зможемо допомогти, ми перейдемо до наступної категорії - це інваліди 1 групи. Люди можуть самі звернутися на сайт, або отримати інформацію в соціальних службах", - сказала нардеп.

Для інвалідів та сімей загиблих учасників АТО куплено 438 квартир - Дерев'янко

Мінсоцполітики придбало інвалідів та сімей загиблих учасників АТО 438 квартир.

Про це в ході круглого столу, що пройшов у п'ятницю в Укрінформі сказав голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко, повідомляє кореспондент агентства.

 «Вже закуплено 438 квартир, і вчора пішов один з останніх траншів на придбання. В цьому році до кінця року буде закуплено до 1000 квартир сім'ям загиблих і інвалідам 1 та 2 групи», - сказав Дерев'янко.

Він зазначив, що 2015 році було виділено 300 млн гривень для купівлі житла сім'ям загиблих в ході АТО, інвалідам 1 та 2 групи, які потребують поліпшення житлових умов.

Також, за його словами, в бюджеті-2016 збережено на рівні 2015 року видатки для Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, субвенцію для сімей загиблих в АТО та збільшено на 10 млн грн. фінансування роботи з громадськими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-