Протезування, ортезування та реабілітація в Україні: нові технології, нові можливості

Протезування, ортезування та реабілітація в Україні: нові технології, нові можливості

Укрінформ
23 жовтня  об 11.00 відбулася прес-конференція на тему:  «Протезування, ортезування та реабілітація в Україні: нові технології, нові можливості та ISPO-Ukraine». (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори:  Укрінформ, Науково-дослідний центр протезування, ортезування та реабілітації людей з особливими фізичними можливостями «Без обмежень» та ГО «Координаційний центр допомоги учасникам АТО» Ірини Сисоєнко.

Учасники: Ірина Сисоєнко - народний депутат України, заступник Голови Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я, ініціатор створення ГО «Координаційний центр допомоги учасникам АТО»; Віктор Шафранський - заступник міністра охорони здоров'я; Василь Шевченко - перший заступник Міністра соціальної політики; Нагендер Парашар - директор НДЦ протезування, ортезування та реабілітації для людей з особливими фізичними можливостями «Без обмежень»; Артур Дерев’янко - голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції; Джон Сміт - доктор наук (Голландія); Сергій Артюх - керівник Фонду cоціального захисту інвалідів; Надія Левченко - керівник ГО « Координаційний центр допомоги учасникам АТО»; Броніслав Омецінський - помічник- консультант народного депутата України.

Підсумкові матеріали:

Держава зацікавлена у впровадженні в Україні світових технологій протезування - Мінсоцполітики

Україна зацікавлена у впровадженні на наших підприємствах світових технологій протезування і перетворенні колишніх радянських протезних заводів на центри надання протезно-ортопедичних послуг та реабілітаційної допомоги у єдиному циклі.

 Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Протезування, ортезування та реабілітація в Україні: нові технології, нові можливості та ISPO-Ukraine" заявив заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, повідомляє кореспондент агентства.

"В Україні існує близько 70 організацій, які надають послуги з протезно-ортопедичної допомоги і виготовлення протезів. Ми хотіли б бачити це, по- перше, в широкому розумінні - як надання реабілітаційної допомоги та протезно-ортопедичних послуг у єдиному циклі. Ми хотіли б мати світові досягнення і імплементацію в ті модульні технології протезування, які застосовуються в Україні вже більше десяти років, всіх світових досягнень", - сказав Шевченко.

Він розповів, що державним бюджетом на наступний рік планується залучення, як і в поточному, більше 1 млрд гривень на протезування  і запросив українські та міжнародні компанії заводити в Україну нові технології.

Шевченко також поінформував, що Мінсоцполітики планує за допомогою міжнародних партнерів перетворити ще так звані  радянські протезні заводи на повноцінні реабілітаційні центри. Він зауважив, що це неможливо було зробити за короткий час, бо потрібно підготувати технічну документацію, будівлі, обладнання.

"У нас є розуміння з багатьма країнами, багатьма міжнародними організаціями, і ми будемо це робити", - запевнив урядовець.

Коментуючи у розмові з кореспондентом Укрінформу продемонстровану на прес-конференції  директором науково-дослідного центру протезування, ортезування та реабілітації людей з особливими фізичними можливостями "Без обмежень" Нагендером Парашаром нову голландську технологію куксоприймача, яку підприємство має намір впровадити в Україні, Шевченко зазначив, що для  нашої держави це дуже важливо.

"Для нас важливо, по-перше, те, що є нова технологія куксоприймача, який у випадку наявності ліктьового суглоба легкий у користуванні і може мати у нас масове використання, якщо вироблятиметься. А по-друге, те, що люди представляють його безкоштовно і будуть навчати наших лікарів. Це альтернатива - ми розширюємо наш ринок, розширюємо конкурентність і даємо нову технологію, буде вона сприйнята чи не буде - ми подивимося", - зазначив урядовець.

Він також схвально відгукнувся про намір НДЦ створити спільне з голландцями підприємство для запровадження нової технології в Україні.  

"Це одне з 70 підприємств, будь ласка, нехай всі створюють, нехай працюють на українському ринку в умовах наших цін. Ми зацікавлені в тому, щоб зростала конкуренція і з'являлися такі спільні центри завдяки відкритості ринку, тому що за десять років фактично компаній нових не з'явилося. А зараз ми бачимо, що вони з'являються, замовляється нове обладнання, залучаються світові фахівці, і для нас це позитив", - резюмував заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-