Прес-конференція: «Безкоштовне протезування очей для бійців АТО»

Прес-конференція: «Безкоштовне протезування очей для бійців АТО»

Укрінформ
19 січня 13.00    відбулася прес-конференція: «Безкоштовне протезування очей для бійців АТО». (Зала 1)
 
Латвійці забезпечать 65 бійців АТО безкоштовними очними протезами 
 
Латвійські спеціалісти забезпечать безкоштовними очними протезами близько 65 учасників АТО. 
Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив керівник єдиної у країнах Прибалтики "Лабораторії протезування ока Валтера" доктор Валдіс Валтерс.
"Потрібно 30 індивідуальних очних протезів і 35 тимчасових, післяопераційних протезів. Разом 65 протезів", - сказав доктор Валтерс.
За його словами, його власна клініка має великий досвід роботи, а також необхідні матеріали для протезування очей. 
У свою чергу, завідувач кафедри офтальмології НМАПО ім. Шупика, доктор медичних наук Сергій Риков зазначив, що на сьогодні в Україні немає такого якісного очного протезу, щоб зміг забезпечити бійців АТО.
"Це велика допомога і велика радість для людей, які постраждали, бо дійсно якісного протезу в Україні немає, і самої системи надання очнопротезної служби також не існує. В Україні надається допомога в основному технічними працівниками, а не лікарями. Той криолітовий протез, який сьогодні нам пропонують наші колеги, тобто сам доктор Валтерс, він відрізняється зовсім від того, яким користуються наші пацієнти", - наголосив Риков.
За словами медика, латвійський протез перш за все виготовлений із високоякісного скла, яке не окислюється. Також такий протез має косметичний вигляд, і виглядає, як справжнє око.
Риков зауважив, що вартість одного такого протезування становить від 800 до тисячі євро. 
Як зазначають організатори заходу, фінансування учасників АТО очними протезами здійснюється самою клінікою доктор Валтерса.
Зазначимо, що безкоштовна допомога для постраждалих під час АТО та активістів Майдану буде здійснюватися у приміщенні консультативно-діагностичного поліклінічного відділення "Центру мікрохірургії ока" з 19 по 23 січня цього року. Прийом буде проводити відомий в Латвії спеціаліст з виготовлення очних протезів доктор Валтерс. 
 
Відео з прес-конференції:

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-