У Києві невдовзі стартуватиме Міжнародна велогонка Race Horizon Park

У Києві невдовзі стартуватиме Міжнародна велогонка Race Horizon Park

Укрінформ
25 квітня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Міжнародна велогонка Race Horizon Park у ювілейний рік пройде з рекордним пелотоном та за участі зірок-велогонщиків". (Зала 1)

Учасники прес-конференції:

Олександр Башенко, голова організаційного комітету велогонки Race Horizon Park, президент Федерації велоспорту України;

Олександр Горган, голова Вишгородської районної державної адміністрації Київської області;

Ярослав Попович, найтитулованіший український велогонщик, учасник Race Horizon Park 2015;

Денис Шолудько, директор велогонки Race Horizon Park

Цього сезону міжнародна велогонка Race Horizon Park святкує ювілей, у міжнародному статусі велоперегони пройдуть уп'яте.  Вже традиційно змагання відбудуться на День Києва, 27-29 травня, і стануть головною візитівкою свята. До участі у велоперегонах, які входять у календар UCI Europe Tour в категорії 1.2, уже зареєструвалося 23 команди! Це рекордний пелотон за час проведення гонки.

Вперше до участі заявилась про-континентальна команда із Швейцарії. Та вперше будуть проведені міжнародні велогонки для жінок. Одна з яких пройде по Хрещатику, а інша - у Вишгородському районі.

Підсумкові матеріали:

Київська міжнародна велогонка Horizon Park-2016 збере рекордний пелотон

Київська велогонка Race Horizon Park-2016, що вже стала візитівкою України і нинішнього року пройде уп'яте у  міжнародному статусі, традиційно відбудеться на День Києва, 27-29 травня. До участі у велоперегонах на сьогоднішній день заявилися 25 команд з 21-ї країни,

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова організаційного комітету велогонки, президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

"До велогонки ще понад місяць, а ми вже реєструємо рекордний пелотон. Географія команд-учасниць Race Horizon Park-2016 поширилася майже на всі континенти. Нинішнього року близько 180 гонщиків із різних країн світу пролетять вулицями нашої столиці на шаленій швидкості, виборюючи перемогу. Цього разу очки, які здобудуть спортсмени, дадуть їм змогу відібратися на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро", - сказав Башенко.

За його словами, у велогонці візьмуть участь олімпійський чемпіон-2012 і золотий медаліст ЧС-2015 Алекс Расмуссен з Данії, а також чемпіон Паралімпіади-2012  Едуард-Кароль Новак з Румунії.  

Серед учасників київських перегонів, що входять до календаря UCI Europe Tour, варто назвати такі команди: ColoQuick Team (Данія), Team Roth (Швейцарія), Bliz-Merida Pro Cycling (Швеція), Astana City (Казахстан), Minsk Cycling Club (Білорусь), Metalac Quick Kraljevo (Сербія), SKC Tufo Prostejov і AC Sparta Praha (Чехія) Tusnad Cycling Team (Румунія), Kuota-C.Paulino team (Іспания), національні збірні Саудівської Аравії, Білорусі, Молдови тощо.

Найтитулованіший український велогонщик Ярослав Попович під час прес-конференції підкреслив, що велогонка Race Horizon Park-2016 є чудовою рекламою українського спорту у світі.

 "Це чудово, що в нас виступають не лише українці, а й приїжджають зарубіжні команди. Чим більше, тим краще. Вони потім повертаються до себе і розповідають про Київ. Ми починали з малого, тепер запрошуємо більше зірок. Звичайно, дехто буде незадоволений тим, що під час гонки будуть тимчасово перекриті дороги... Але це ж реклама країни, нашого велоспорту. А українці й собі побачать яскравих гонщиків, відчують драйв перегонів і, можливо, вирішать придбати велосипеди", - зазначив Попович.

Нагадаємо, що програма найпрестижнішої української велогонки Race Horizon Park передбачає такі старти: Horizon Park Race for Peace (27 травня), Horizon Park Race Maidan (28 травня) та Horizon Park Classic (29 травня). Крім того, нинішнього року вперше пройдуть міжнародні велозмагання для жінок Horizon Park Women Challenge та VR Women ITT, а також традиційна гонка для аматорів Horizon Masters Cup.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-