Як поліція працевлаштовує демобілізованих учасників АТО

Як поліція працевлаштовує демобілізованих учасників АТО

Укрінформ
19 лютого о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: «Допомога демобілізованим учасникам антитерористичної операції з питань працевлаштування».  (Зала 1)

Організатор: Національна поліція України.

Учасники: Сергій Будник - начальник Департаменту поліції охорони генерал поліції третього рангу; Олексій Ліпіріді - колишній волонтер, працівник Міністерства оборони України та координатор Центрів допомоги учасникам АТО; Анна Янчевська - колишній волонтер, працівник Міністерства оборони України та координатор Центрів допомоги учасникам АТО; Василь Мельник - начальник Управління у справах учасників АТО МВС України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Поліція охорони готова працевлаштувати 2,5 тисячі демобілізованих учасників АТО - Будник

Поліція охорони Національної поліції України, МВС та Всеукраїнський центр допомоги учасникам АТО  разом вирішуватимуть проблему працевлаштування демобілізованих учасників АТО. Наразі поліція охорони має для них 2,5 тисячі вакансій.

Про це повідомив начальник Департаменту поліції охорони генерал поліції третього рангу Сергій Будник на прес-конференції в Укрінформі.  

"Поліція охорони вирішила запропонувати працевлаштування в наших підрозділах, де на сьогодні є вакантні посади як поліцейських, поліцейських-водіїв, керівників середньої ланки, так і цивільних, що пов'язані з певним фаховим напрямком - юристи, економісти, бухгалтери, програмісти, інженери. Маємо надію, що найближчим часом до наших лав увіллються учасники АТО. Кількість посад, яка в нас є, - близько 2,5 тисячі. З них у межах 5-7% можливе працевлаштування людей з фізичними вадами", - сказав Будник.  

Він додав, що працевлаштування учасників АТО, які після поранення мають деякі фізичні вади, є пріоритетом ініціативи. І  для них ідеться про посади, що потребують офісної роботи, - це, зокрема, інженери, чергові пунктів централізованого спостереження охоронної пожежної сигналізації, бухгалтерські працівники, економісти, програмісти, працівники ІТ-сфери. Ці посади передусім запропонують учасникам АТО, які проходили службу в МВС.

За словами Будника, поліція охорони готова також перевчити демобілізованих бійців або допомогти  здобути нову професію у двох професійно-технічних училищах - у Вінниці та Рівному.

"Щодо рівня грошового забезпечення, то завдання - до кінця 2016 року вийти на мінімальну зарплату в розмірі 6 тисяч гривень. Сьогодні в цій системі зарплата - від 4,5 до 6,5 тис грн залежно від посади і вислуги років", - зазначив Будник.   

Він також уточнив, що йдеться про всю Україну. З приводу запропонованих вакансій необхідно звертатися до обласних управлінь поліції охорони або в Центри допомоги учасникам АТО при ОДА.

Начальник Управління у справах учасників АТО МВС України Василь Мельник закликав звертатися і до них усі категорії учасників АТО. На сайті МВС України є телефон довіри: 256 17 20. Він зазначив, що це управління існує близько двох місяців. На сьогодні в МВС працює 50 інвалідів, з них 18 працевлаштовано саме за цей короткий термін. Ще 9 осіб, яких обдзвонили, виявили бажання працювати.

А колишній волонтер, працівник МОУ та координатор Центрів допомоги учасникам АТО Анна Янчевська нагадала, що такі центри були створені чотири місяці тому з ініціативи волонтерів. Вони займаються всім спектром питань, що стосуються учасників АТО - отримання статусу учасника бойових дій, всіх пільг і гарантій, лікування, реабілітації, протезування, соціальної, психологічної і професійної реабілітації, підготовки, перепідготовки, нової освіти, а також допомоги в поліпшенні умов життя - отримання квартир, земельних ділянок, навіть влаштування дітей у дитсадок тощо.

Ще один колишній волонтер, працівник МОУ та координатор Центрів допомоги учасникам АТО Олексій Ліпіріді висловив сподівання, що цей перший спільний проект з працевлаштування стане успішним. Він закликав до такої співпраці всі державні відомства та установи: "Давайте допомагати. Давайте віддавати борг тим людям, які ризикували життям стільки часу".  

Він також запевнив у ефективності їхньої роботи. "Ми об'єднуємо посадовців для вирішення питання. Для нас не існує слів: неможливо, немає бюджету або не передбачено законодавством. Ми працюємо з усіма центральними відомствами. Наше завдання - знайти шляхи для того, щоб вирішити будь-яку проблему", - підкреслив Ліпіріді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-