Виконуйте аналіз бізнес-процесів грамотно разом з посібником «Настільна книга з внутрішнього аудиту. Ризики і бізнес-процеси»

Виконуйте аналіз бізнес-процесів грамотно разом з посібником «Настільна книга з внутрішнього аудиту. Ризики і бізнес-процеси»

Укрінформ
Представлена ​​книга з аудиту і бухгалтерії стане незамінним практичним посібником з аналізу процесів фірми для фахівців будь-якої величини. Її знайдуть корисною початківці даних структур.

Кому буде цікаве це видання

Представлена ​​книга з аудиту і бухгалтерії стане незамінним практичним посібником з аналізу процесів фірми для фахівців будь-якої величини. Її знайдуть корисною початківці даних структур. Досвідчені працівники дізнаються багато нових цікавих варіантів вирішення складних завдань, що виникають у повсякденній практиці. Крім того, вони зможуть сформувати модель оцінки різноманітних бізнес-процесів, виконання внутрішнього аудиту для своєї фірми.

Вже згадана система покликана перетворити відділ перевірки з «каральної» інстанції в консультаційний орган. Це означає, що при виявленні невідповідностей на певному етапі оцінки повинні пропонуватися варіанти вирішення проблеми, а не санкційні заходи. Адже часто на вітчизняних фірмах практикують саме караючий підхід. Але при ньому проблема розглядається в досить вузькому спектрі, дієвих методів її рішення не наводиться. Автор закликає читачів поглянути на роль аудиторської системи під іншим кутом. Він пропонує використовувати напрацювання сфери зовнішніх аналізів, внутрішнього контролю, регулювання бізнес-процесів, а також управління ризиками.

Кілька слів про автора, стилістику твору

О. В. Кришкін - фахівець з вражаючим багажем теоретичних знань, багаторічним досвідом роботи в сфері аудиту. Він закінчив Далекосхідний державний університет. Є кандидатом економічних наук СПбГУЕФ, Фінеке, бакалавром Мерілендського університету. Працював співробітником, а також керівником відділів внутрішнього аналізу фірм «Мегафон», «Главстрой», «ЄвроХім», PricewaterhouseCoopers, «Інтегра-Менеджмент», «ІлімПалп Ентерпрайз».

Настільки вражаючий послужний список, багатий досвід роботи відображені на сторінках представленої книги по аудиту и бухгалтерии. Для вітчизняного літературного ринку даний твір є справжньою знахідкою. Оповідання орієнтоване на реалії російської системи. Але викладені тези будуть актуальні і для українських читачів. Автор враховує особливості вітчизняної специфіки даної області, доповнює її напрацюваннями західних експертів.

Варто зазначити, що посібник написаний професіоналом для професіоналів. Непідготовленому читачеві без знання теоретичних основ, наявності хоча б мінімальних навичок роботи буде складно розібратися з тонкощами розглянутих процесів. Немає тут і звичної для багатьох бізнес-тренерів легкій, невимушеній манери оповіді. Весь матеріал викладений чітко, грамотно, з використанням професійної термінології. Тому співробітникам, керівникам підрозділів внутрішнього аудиту вивчати цей труд буде вельми цікаво. Вони не просто почерпнуть з нього слушні рекомендації, але дізнаються, як виробити власну тактику вирішення різних завдань. Велика кількість наочних прикладів, а також розбір типових ситуацій дозволяє глибше зрозуміти суть представлених питань.

Коротко про зміст книги по аудиту і бухгалтерії

У першому розділі позначаються межі впливу процесу аналізу, визначається необхідність його виконання, значимість для успішного функціонування фірми. Адже грамотне його здійснення може надати ключове вплив на дозвіл різноманітних проблем, розробку стратегії розвитку компанії.

Наступний розділ докладно розбирає область впливу внутрішнього аудиту. Ви зрозумієте, як сформувати грамотний підхід до роботи. При цьому необхідно враховувати специфічні нюанси (лінії підпорядкування, локалізацію функцій і т.д.). Описуються ключові характеристики, переваги, недоліки різних підходів до аналізу. А також представляються основні документи, що регламентують діяльність відділу контролю, його взаємодія з підрозділами компанії, права, обов'язки.

Далі представляється система контролю, її вплив на зростання компанії. Визначаються основні цілі контролю, а також детально розбираються ключові принципи його виконання.

Четвертий розділ книги по аудиту і бухгалтерії розглядає важливий напрямок - формування ризик-орієнтованого підходу до проведення внутрішнього аналізу. Воно охоплює всі галузі функціонування організації, розглядає процеси з точки зору можливих ризиків.

Наступні два розділи підводять читача безпосередньо до виконання аналізу. Тут розглядається питання розробки стратегії аудиту, довгострокового планування. Крім того, описується загальна структура процедури, а також основні етапи його виконання.

Далі автор пропонує читачеві переходити до практичного застосування вивченого матеріалу. Він дає дієві рекомендації з планування проекту. Описує різноманітні аналітичні заходи, що застосовуються в ході оцінки, надає ефективні методи їх впровадження.

Вражаючий обсяг інформації припадає на десятий розділ книги по аудиту і бухгалтерії, де наводяться приклади готових програм для ключових бізнес-процесів. Вони доповнюються наочними схемами, графіками, таблицями, що дозволяють грамотно впровадити отримані відомості в особистій практиці фахівця.

11-я глава висвітлює питання системи звітності. Адже після проведення певних заходів необхідно створити задокументовану базу виявлених проблем, запропонованих заходів їх усунення. Питанню грамотного складання звітної документації та присвячена ця глава.

Наступний розділ розглядає процес формування плану заходів згідно з результатами аналізу. Тут же описується регламент контролю виконання рекомендованих робіт.

Завершальна 13-а глава присвячена питанню найму, підготовки, мотивації персоналу. Оскільки виконання всіх процедур вимагає високої кваліфікації співробітників. Якщо Ви є керівником підрозділу, то повинні знати, як наймати фахівців, підвищувати їх кваліфікацію, зацікавленість в діяльності.

Підводячи підсумки по керівництву «Настільна книга з внутрішнього аудиту. Ризики і бізнес-процеси»

Представлений праця наповнений дієвими практичними рекомендаціями щодо виконання аналізу функціонування фірми на будь-якому етапі її становлення. Ви знайдете тут безліч рекомендацій щодо врегулювання різних проблем, вирішення питань, виявлених в ході оцінки. Крім того, посібник наповнене описами ключових понять, важливою теоретичною інформацією. Ці дані допоможуть здійснити грамотне планування, виконати аналіз і подальший контроль результатів.

Дана праця буде цікавий працівникам відділів внутрішнього аудиту. Корисним його знайдуть, як працівники, так і кваліфіковані фахівці з багатим досвідом роботи. Керівництво написано професіоналом для професіоналів. У ньому чітко, структуровано викладені ключові аспекти проведення аналізу. А велика кількість прикладів дозволяє використовувати працю в повсякденній практиці.

Якщо Вас зацікавила представлене посібник, то можете докладніше ознайомитися з ним на сайті магазина Rozetka.com.ua. Там же його можна замовити. Просто перейдіть за посиланням http://rozetka.com.ua/6671097/p6671097/.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-