Українці розробили програму, що виявляє психологічні маніпуляції в тексті

Українці розробили програму, що виявляє психологічні маніпуляції в тексті

Укрінформ
Команда молодих вчених опублікувала на Indiegogo свій проект Leegle. Програма дозволить перевіряти будь-який текст і виявляти в ньому прийоми вербального впливу на підсвідомість, такі як НЛП, гіпноз та контроль свідомості. Планується випуск програми для різних мобільних платформ, а також для інших переносних пристроїв, оснащених мікрофоном (наприклад, смарт-годинник чи окуляри).

Результатом обробки тексту є загальна оцінка рівня впливу на підсвідомість, а також побудова теплової карти тексту із зазначенням найбільш підозрілих його елементів. Крім того, програма буде давати роз'яснення і поради про те, як протистояти спробам сублімінального впливу. Сфера застосування Leegle — індивідуальний захист від психологічних маніпуляцій.

За допомогою програми люди, що піддаються психологічному впливу, і діти зможуть виявляти спроби впливу на підсвідомість (пропаганда, секти, МЛМ, педофіли, шахраї) і вчасно реагувати на такі незаконні дії.

Програма поширюється безкоштовно. Оплачувати потрібно лише великі обсяги проаналізованих текстів і розширені функції. Leegle підтримує англійську, російську та українську мови. Згодом розробники планують перевести її на більшість найпоширеніших мов світу.

Для створення алгоритму аналізу тексту, що лежить в основі програми, розробникам знадобилося 12 років досліджень. Після успішного завершення краудфандингової кампанії програма буде доступною для масового використання.

Цифрова психологічна безпека — новий тренд в ІТ-сфері. І зараз народжується новий унікальний продукт, придуманий українцями. Покупці, які зроблять внесок, щоб підтримати українську етнічну унікальність, отримають різні сувеніри, виконані в стилі традиційної української вишиванки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-