Очільниця групи Європарламенту Renew Europe: Ми бачимо Україну в ЄС і хочемо її перемоги

Очільниця групи Європарламенту Renew Europe: Ми бачимо Україну в ЄС і хочемо її перемоги

Укрінформ
Політична група Renew Europe у Європейському парламенті підтримує вступ України до ЄС та надання військової підтримки Києву.

Про це заявила французька політикиня й очільниця групи Валері Айєр на спільній пресконференції делегації Renew Europe та представників партії «Слуга народу» в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже хочемо, щоб Україна здобула перемогу у війні... Ми неодноразово підкреслювали, що це стосується безпеки Європи», - наголосила Айєр.

Вона підкреслила, що на прийдешніх виборах до Європарламенту депутати Renew Europe будуть передавати меседж усім виборцям, що Україна - це вільна країна, яке має лишатися вільною, і загроза їй є також загрозою миру і спокою в Європі.

Депутатка Європарламенту запевнила, що її група розповідатиме виборцям про те, якої допомоги потребує Україна, та про вплив інформаційної війни Росії.

Читайте також: Стійкість України була б неможливою без своєчасних рішень ЄС - Стефанішина

Крім того, очільниця Renew Europe висловила переконання, що ЄС має прискорити виробництво ракет і озброєння та спрямувати російські замороженні активи на фінансування цих заходів.

«Постійні зустрічі членів нашої групи з членами партії «Слуги народу» дають надію, що ми зможемо пришвидшити процес вступу України до ЄС. Це наше важливе завдання, тому що Україна - це Європа. Ми бачимо Україну як члена європейської спільноти», - підкреслила Айєр.

Очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк зі свого боку подякувала групі європарламентаріїв за підтримку, яку вони надають з перших днів повномасштабного вторгнення Росії, та їхні резолюції на підтримку України.

«Разом з нашими європейськими партнерами – групою Renew, представниками інших політичних сил - готові працювати над тим, щоби санкції проти РФ посилювалися і ми знаходили нові можливості, щоб вони працювали більш ефективно, ніж це відбувається зараз», – зауважила Шуляк.

Читайте також: Стефанчук і представники групи Європарламенту Renew Europe обговорили євроінтеграцію України

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2023 року у Страсбурзі фракція «Слуга народу» підписала спільну декларацію з політичною групою Європейського парламенту Renew Europe.

Група Renew Europe («Оновити Європу») налічує понад 100 євродепутатів.

Десяті вибори до Європейського парламенту заплановані на 6-9 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-