Зеленський у Мюнхені зустрівся з новим президентом Гватемали

Зеленський у Мюнхені зустрівся з новим президентом Гватемали

Фото, відео
Укрінформ
На полях Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Гватемали Бернардо Аревало, який нещодавно вступив на посаду після перемоги на виборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Глава держави подякував за непохитну підтримку України, яку Гватемала демонструє з перших днів повномасштабної агресії Росії.

«Ми дякуємо вашій країні та суспільству за підтримку України, нашого суверенітету й територіальної цілісності. Для нас важливо мати міцні двосторонні відносини з Гватемалою», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України відзначив участь Гватемали в зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників щодо імплементації Української формули миру й запросив Аревало до участі в інавгураційному Глобальному саміті миру на рівні лідерів держав.

«Ми зацікавлені в якомога ширшому представництві країн світу на цьому важливому саміті», – наголосив глава держави.

Відео: ОП

Читайте також: Зеленський обговорив із сенаторами США подальшу підтримку України

Президент України поінформував співрозмовника про забезпечення роботи «зернового коридору» попри всі спроби Росії перешкоджати вільному судноплавству в Чорному морі. Лідери обговорили також можливість будівництва мережі зернових хабів для забезпечення експорту української аграрної продукції та світової продовольчої безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський обговорив з обраним Президентом Фінляндської Республіки Александром Стуббом оборонні потреби української армії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-