Штайнмаєр: Справедливий мир в Україні – більше, ніж просто відсутність війни

Штайнмаєр: Справедливий мир в Україні – більше, ніж просто відсутність війни

Укрінформ
Світова спільнота працює над досягнення миру в Україні, але розуміє, що це має бути справедливий мир, а не тимчасове припинення вогню, яке згодом стане ще більшим насильством.

Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на відкритті 37-ї "Міжнародної мирної зустрічі" в Берліні в неділю, передає Укрінформ.

Він запевнив, що всі хочуть, щоб цей жах закінчився, щоби війна закінчилася.

Читайте також: Штайнмаєр підтримав передачу Україні касетних боєприпасів від США

«Ми хочемо миру. Перш за все цього хочуть скривджені люди в Україні. Але цей мир має бути справедливим. Справедливий мир — це більше, ніж просто відсутність війни. Це має бути довгостроковий мир, а не просто затишшя в боях, яке дозволить Росії вивести нові війська на фронт. Саме по собі припинення вогню лише закріпило б незаконну окупацію Росією українських територій», - підкреслив президент ФРН.

Він заявив, що Україна бореться за свою територіальну цілісність, за свою свободу, за своє демократичне майбутнє в Європі, проти поневолення, жахливої ​​несправедливості, проти злочинів проти беззахисних дітей, жінок, старих, проти бомбового терору та руйнування. «Коротко кажучи: Україна бореться за те, на що претендує кожна країна світу – і що є передумовою для справедливого і тривалого миру. Не Україна чи країни, які її підтримують, відмовляються від миру. Це Росія відмовляється від миру. Путін повинен наказати своїй армії повернутися і закінчити цю війну. Якщо Україна перестане захищатися, це буде кінець України. І тому ми, європейці, і ми, німці, підтримуємо Україну – в тому числі зброєю», - відповів Штайнмаєр усім тим, хто закликає припинити постачання Україні зброю, «щоби не продовжувати страждання людей».

Глава німецької держави назвав важливим, щоб на політичному рівні партнери України разом з нею думали про те, як могло б виглядати мирне рішення.

Читайте також: Німеччина заявила, що вся передана нею зброя є власністю України

Раніше цього дня Штайнмаєр на зустрічі з учасниками зустрічі заявив, що «релігія ніколи не повинна бути виправданням ненависті та насильства… будь-хто, хто в ім'я релігії встає на бік агресивного воєначальника, який хоче силою підпорядкувати собі мирну, демократичну сусідню країну; той, хто підтримує її, бувши керівником християнської церкви; будь-хто, хто діє таким чином, фундаментально порушує заповідь віри про мир». Таким чином він прокоментував позицію російської православної церкві.

Міжнародна мирна зустріч християнської громади Святого Егідіо в Берліні під назвою «Dare for Peace» зібрала політиків і представників різних релігій, які протягом трьох днів обговорюватимуть, як мирно врегулювати конфлікти та як розвивати міжнародну співпрацю. До роботи зустрічі долучаться канцлер Олаф Шольц і інші політики.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина поставляє в Україну два типи боєприпасів для самохідних артилерійських Gepard – для ураження броньованих цілей і цілей ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-