Штати не виключають, що після підриву Каховської ГЕС виникне потреба збільшити допомогу Україні

Штати не виключають, що після підриву Каховської ГЕС виникне потреба збільшити допомогу Україні

Укрінформ
У Білому домі не виключають, що після підриву Каховської ГЕС може виникнути необхідність обговорення з Конгресом виділення більших коштів у наступному масштабному пакеті допомоги Україні.

Про це сказав під час брифінгу в Білому домі координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вдячні за двопартійну й двопалатну підтримку, яку ми отримали для України. Маємо всі сподівання, що це продовжуватиметься», - заявив представник Білого дому.

Він підкреслив, що Сполучені Штати мають достатньо коштів, аби підтримувати Україну на полі бою до кінця поточного фінансового року (до 1 жовтня – ред.). Кірбі також не виключив, що масштаби допомоги можуть зрости – залежно від оцінки наслідків руйнування Каховської ГЕС.

«Безумовно, на цій ранній стадії важко передбачити, чи матиме це (підрив греблі – ред.) вплив на додатковий пакет фінансування в цьому чи наступному році –  залежно від (наслідків – ред.) вибуху», - зазначив представник адміністрації США.

Читайте також: Каховський екоцид коштуватиме Україні додатково десятки мільярдів гривень

За його словами, питання щодо внесення на розгляд Конгресу нового пакета буде обговорено із законодавцями «у відповідний час».

«Ми вдячні за додаткове фінансування, яке ми отримали в цьому році, за надзвичайну підтримку на Капітолійському пагорбі – знову ж таки, від обох палат, обох партій. І ми повною мірою очікуємо, що це триватиме надалі», - підкреслив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: Штати мають намір оприлюднити розвіддані щодо підриву Росією Каховської дамби – NBC

Як повідомляв Укрінформ, у США заявили, що уважно стежать за ситуацією навколо підриву Каховської ГЕС, взаємодіють з українською стороною та збирають докладну інформацію, щоб зробити остаточні висновки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-