У Бахмуті за час повномасштабної війни загинули 204 цивільних

У Бахмуті за час повномасштабної війни загинули 204 цивільних

Укрінформ
У Бахмуті Донецької області від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинуло 204 цивільні особи та 505 зазнали травм, зокрема вбиті чотири дитини та ще 17 поранені.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив міський голова Бахмута Олексій Рева.

«Ми, бахмутяни, багато втратили. Але найстрашніші втрати – це людські життя. З початку війни поранень від мінно-вибухових травм зазнали 505 наших жителя, серед них 17 дітей. На жаль, 204 загинуло, серед них чотири дитини (за даними на 29 травня 2023 р. – ред)», - заявив посадовець.

Він нагадав, що до повномасштабного вторгнення Росії на території Бахмутської громади проживало близько 80 тисяч людей, серед яких 70 тисяч - це саме жителі Бахмута. На сьогодні у місті залишається близько 500 осіб. Мешканці Бахмута, рятуючись від війни, роз’їхались по всій Україні, багато хто виїхав за кордон.

Читайте також: На Бахмутському напрямку росіяни перейшли в оборону - Маляр

«Для підтримки наших земляків Бахмутською міською військовою адміністрацією було відкрито центри/осередки підтримки у Дніпрі, Києві, Харкові, Одесі, Полтаві, Кривому Розі, Жовтих Водах та Костянтинівці. У межах співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією ми також підтримуємо наших бахмутян, які тимчасово проживають у Кропивницькому», - розповів міський голова.

Як повідомлялося, російська армія розпочала бої за місто Бахмут Донецької області 1 серпня 2023 року. Це стало найкровопролитнішою битвою у війні Росії проти України. Бої за Бахмут тривають, росіяни досі не змогли повністю захопити місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-