На Бахмутському напрямку росіяни перейшли в оборону - Маляр

На Бахмутському напрямку росіяни перейшли в оборону - Маляр

Укрінформ
Інтенсивність наступальних дій російських військ на Бахмутському напрямку значно знизилась, вони обороняються, водночас посилилися обстріли.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в ефірі «24 каналу», передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо дивитися на таку звичайну статистику, з одного боку, інтенсивність наступальних дій ворога значно знизилася на Бахмутському напрямку, фактично він там не здійснює наступ, але збільшилася інтенсивність обстрілів, завдання авіаційних ударів, артилерійських обстрілів", - сказала Маляр.

Вона уточнила, що кількість обстрілів фактично виходить на той рівень, який був під час найзапекліших боїв за Бахмут.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили на сході 16 російських атак

«Не потрібно думати, що це певне затишшя, що так ситуація і залишиться. Вона, безумовно, буде змінюватися. І так само, як ворог готується до певного посилення, так само і Збройні сили здійснюють зараз певний комплекс дій, щоб посилити свої позиції. Саме через це просування по флангах вже декілька днів не здійснюється», - сказала заступниця міністра.

За її словами, ворог наступав на декількох напрямках, але в більшості випадків йому не вдавалося здійснити просування вглиб території. Йдеться про Авдіївський, Мар'їнський, Лиманський і Куп'янський напрямки, де зараз точаться бої.

Заступниця міністра зазначила, що зараз на Бахмутському напрямку ворог обороняється. "Армія РФ не може повернути ті панівні висоти, які зараз зайняли українські війська довкола Бахмута", – підкреслила вона.

Водночас, за її словами, ворог намагається провести заміну військ. "Вони виводять "вагнерівців" і намагаються завести регулярні війська, але наші Збройні сили за рахунок того, що займають панівні висоти, дуже сильно ускладнюють процес заміни військ для ворога", - підкреслила Маляр.

Читайте також: Сирський показав, як ЗСУ знищують російські позиції під Бахмутом

Заступниця міністра оборони зауважила, що війська РФ намагаються перехопити ініціативу і змусити українську армію перейти з позиції наступу у позицію оборони, але їм це не вдається.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Маляр заявила, що Сили оборони призупинили рух на Бахмутському напрямку для виконання інших військових завдань.

За минулу добу на Бахмутському напрямку не було бойових зіткнень. Внаслідок обстрілу Силами оборони "вагнерівців", які відходять із міста, знищено 80 та поранено 119 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-