СБУ підготувала підозри трьом блогерам, які знімали роботу ППО у Києві – джерело

СБУ підготувала підозри трьом блогерам, які знімали роботу ППО у Києві – джерело

Укрінформ
Служба безпеки України підготувала підозри блогерам, які публікували відео про роботу ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

Про це повідомило кореспонденту Укрінформу джерело в правоохоронних органах.

Зокрема, йдеться про Інну Чернецьку, Дар'ю Семенченко та Ольгу Дідовець, яким оголошено підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до восьми років.

Як повідомлялося, Служба безпеки України встановила особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки на Київ.

У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоноване фото- та відеознімання роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах. Серед іншого – зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет.

Тим самим вони могли розкрити місце розташування та специфіку роботи української ППО. За лічені хвилини ці відео підхопили численні телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони. За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі кількох столичних комерційних структур. 

За даними ЗМІ, однією з цих блогерів є дружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-